Haber 16

‘Çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Eğer terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz” dedi.

‘Çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz’
  • Politika / Son Dakika
  • 30 Temmuz 2010
  • ‘Çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz’ için yorumlar kapalı
  • 359 KEZ OKUNDU

 
Balıkesir’de referanduma evet mitinginde konuşan Başbakan RecepTayyip Erdoğanmuhalefeti sert bir dille eleştirdi. AK Parti’nin millet tarafından iktidara getirildiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Bizim iktidara geldiğimizde Kılıçdaroğlu neredeydi bilmiyorum. 7,5 yıldır nasıl AK Parti’nin iktidara geldiğini düşünüyorlar. Ben söyleyeyim bizi millet getirdi. Onlar çetelerle el ele olurken, onlar bildirileri alkışlarkenAK Partimilletin yanında durdu. AK Parti sadece milletle iş birliği yapar.” diye konuştu.


AK Parti’nin gücünü milletten aldığını belirten Başbakan Erdoğan, “Onlar darbecilerden AK Parti milletten gücünü aldı. Onlar ‘çobanın oyuyla profesörün oyu bir olmaz’ dediler. Bu kafa 40 yıldır hiç değişmedi. Benim milletim onları tek başına iktidar yapmadı.” dedi.


Balıkesir’de kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisine yüklendi. Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbe anayasası mı milletin anayasa mı? Bunu konuşmaya geldim.CHPgidip işbirlikçi aramasın kendine baksın. Akşam başka sabah başka. Eski genel başkanları da böyleydi. CHP 367’ye çanak tuttu. Bunlar sade suya tirit olur mu? Bunlar sade suda tirit yapmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu her gün kuyuya taş atıyor. Böyle lafının ağırlığı olmayan bir muhalefet olur mu? CHP liderinin ağzından dökülen çirkin kelimeler benim CHP’ye oy vermiş vatandaşlarımın üslubunu yansıtmıyor.”


Balıkesir’de vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İnegöl ve Hatay Dörtyol’da sinsice planlanan bir provokasyon sonucu olayların çıktığını söyledi.Terörbitecekse iktidardan çekilmeye hazır olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “İnegöl’de küçük bir kıvılcım gerginliğe neden oldu. Dörtyol’da polislerin şehit olması gerginliğe neden oldu. Bunlar bir provokasyondur. Sinsice tertipleniyor.” dedi.


Terör saldırıları sonucu 7 bin kişinin şehit olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Taşeron örgüt Reşadiye’de, İnegöl’de Dörtyol’da Samsun’da devreye girdi. Taşeron örgüt güvenlik güçlerine saldırırken muhalefet bunu bir fırsat olarak değerlendirip hükümete saldırıyor. Terör bizim iktidardan çekilmemizle bitecekse biz çekiliriz. Referamdumda hayır dedirtmek isteyenleri millete havale ediyorum. Polisimi şehit eden anlayış ne kadar tehlikeliyse polislerimize saldıran anlayış da o kadar kötüdür.” şeklinde konuştu.


Siyasetçilerin toplumu birbirine düşürecek açıklamalar yapmaması gerektiğini kaydedenBaşbakan Erdoğansokağa dökülen kişilerin terör örgütünün tuzağına düşeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan, “Bu işyeri benim Kürt vatandaşıma ait gidip burayı indirelim demek ayıp. Biz biriz beraberiz. Biz kardeşiz akrabayız, onun için sabır diyorum. Kardeşine kem gözle bakan terör örgütünün hain emellerine alet olur. Bu tuzağa düşmeyin. Bu tahriklere aldanmayın. Bu oyuna gelmeyin.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ