Haber 16

Cemil Çiçek wikileaks iddialarını cevapladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çicek, Bakanlar Kurulu’nun ardından hakkındaki WikiLeaks iddialarına…

Cemil Çiçek wikileaks iddialarını cevapladı
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Nisan 2011
  • Cemil Çiçek wikileaks iddialarını cevapladı için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çicek, Bakanlar Kurulu’nun ardından hakkındaki WikiLeaks iddialarına cevap verdi. Çiçek, haberin çıktığı tarihe dikkat çekti. 


Cemil Çiçek’e ilk sorulan soru ise bugünkü gazetelerde yer alan ‘Ordu-çiçek el ele’ iddiaları oldu. “Gündemde fazla birşey yoktu, ancak konuşacak çok şey varmış” yorumunu yapan Çiçek sorulara, 27 Nisan tarihini hatırlatarak yanıt verdi.


‘İDDİANIN TARİHİNE BAKIN’


TARAF’TA YAYINLANAN WİKİLEAKS İDDİASI


1 Mart tezkeresini reddeden Türkiye’ye karşı kin besleyen dönemin ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’ın Wasihngton’a geçtiği telgrafta ilginç bir iddiaya yer veriliyor.
ABD’li diplomatlara göre Cemil Çiçek ve 30 adamı, ordu ile ortak hareket ederek Erdoğan’ı iyice yalnızlaştırmaya çalışıyor. Çiçek’in bu operasyonu gazeteci Nuray Başaran’a aktardığı söyleniyor.

Çiçek, bir gazetecinin, Taraf Gazetesi’nde yayınlanan ”Erdoğan’a karşı Ordu-Çiçek el ele” haberlerine ilişkin sorusunu cevapladı.


Cemil Çiçek, yarın, 27 Nisan’da yayınlanan Genelkurmay Bildirisi’nin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, ”Eğer Cemil Çiçek’i birileri değerlendirecek ise 27 Nisan’a iyi baksın” diyerek, bildiri sonrası Başbakanlık’ta ”Genelkurmay, Başbakanlık’a bağlı bir kuruluştur” yönündeki açıklamasına göndermede bulundu.


YETKİ KANUNU


Genel Kurmay’ın Savunma Bakanlığı’na bağlanması ile ilgili soruyu ise “Benden önce Anayasa’ya sorsak daha iyi iş yapmış olacağız. Anayasa hükmünün yetki kanunuyla değiştirilemeyeceği kesindir. Genelkurmay, hükümet arasında bir konu olarak getiriliyor” şeklinde cevapladı.


Çiçek, Yetki kanunları ile ilgili sorulara da şu cevabı verdi: “Yetki kanunlarına bakarsanız, bu güne kadar 36 Yetki Kanunu çıkmış. 29’una bakarsanız personel hareketlerinin olabileceğini görürsünüz. Bütün bunları hesaba katarak eksik düzenleme olmasın diye geriye dönük kanunlara bakarak o şablonlara göre hazırlanmış kanundur. Mevzuat açığı kalmasın diye 29 kanundan tecrübe ederek yapmaya çalıştık.”


ÖSYM YORUMU!


Çiçek ÖSYM ile ilgili soruları, konunun yargıya intikal ettiğini belirterek, “Bize, olayın aslı nedir diye bilgi verildi. O gün yapılan açıklamalar katılmadık. Bize kurumun verdiği bilgilere göre, usulune uygun yapıldığına kanaat getirdir. Başvurular oldu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu sistem nasıl sistem, usulsüzlük yapıldı mı? bunu uzman bilirkişi inceliyor” dedi.


Çiçek, kendisine yöneltilen soruları ÖSYM yetkililerinin de dinlediğini fazla uzatmadan kısa sürede sonuca bağlayacaklarını düşündüğünü kaydetti.


ÖSYM’nin içinde, hükümete komplo iddiaları ve yetkililerin istifa talepleri ile ilgili sorulara ise Çiçek, “Muhattabı ben olmam. Başkasının hesabına ben birşey söylemem. İlgili makamların kendisi değerlendirmesi gerekir” cevabını verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ