Haber 16

CHP Alevi Açılımı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na Hazır mı?

  • Köşe Yazıları / Son Dakika
  • 20 Mayıs 2010
  • CHP Alevi Açılımı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na Hazır mı? için yorumlar kapalı
  • 448 KEZ OKUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile imajını çokça cilalamış, Yeni Şafak Yazarı Fehmi Koru’nun dahi takdirlerini kazanmışken böylesi bir kasetin varlığı ile adeta “Adyos” demesi dikkatlerden kaçmamış olsa gerek.


Hitabetinin de gücü ile İslam görüşlerini hassas konulara rağmen mahir bir üslupla dile getirmeyi başaran Doç. Dr. Deniz Baykal, eşleri hanımefendi yanında olmaksızın kameraların karşısına çıkarak düzenlediği basın toplantısı ile “İstifa kararını” kamuoyu ile paylaştı.


Kulislerde CHP’de yaklaşan kongre süreci ile bir çok isim CHP Genel Başkanlığı için zikredilirken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir zamanlar Genel Sekreterlik görevini ifa ettiği kurumun enstitüye dönüşmesi temennisi ile ama Müze olmasın sonra bana bulaşır anlamına gelecek sözlerle kanaatimce yapmaması gereken bir açıklamayı dillendirdi.


Asıl merak ettiğim ise CHP’nin çarşaf açılımı, kutlu doğum açılımı derken Alevi açılımına hazır olup olmadığıdır. Dedelerden olarak bilinen Kemal Kılıçdaroğlu Beyefendi bildiğim kadarı ile alevi meşrep bir Beyefendi.


Türk siyasetinin devlet geleneğine vakıf bir parti; siyasi çalışkanlığını dikkate alarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkan yapar mı?


Hacı Bektaş şenliklerine katılım, semah gösterilerini izlemek veya Cem Evi ziyaretleri ile değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanı yapıp yapmamakla CHP çok önemli bir siyasi dönemece girmiş bulunuyor.


Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Bakanı olursa Basın Danışmanı’nın kim olacağı konusunda hararetli bir tartışma başladı bile. Ve ben de bu tatlı sonucu baklava ile damak zevkine bağlanacak münazaranın tam ortasındayım. …  


Doğrusu merakla bekliyorum.  Hem CHP’nin Alevi açılımını ve bu anlamda Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olup olamayacağını hem de Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanının kim olacağını…


Erenler Cem’ine her Can giremez,


Edeb ile Erkan Yol olmayınca….


Tüm alevi kardeşlerimi ve büyüklerimi edeb ile selamlarım…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ