Haber 16

CHP de ‘NOEL’ pankartı depremi!

Daha önce rahibeli afişlerle şimşekleri üzerine çeken CHP’nin bu pankartı tartışma yaratacağa benziyor…

CHP de ‘NOEL’ pankartı depremi!
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Aralık 2010
  • CHP de ‘NOEL’ pankartı depremi! için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

Avcılar Belediyesi’nin referandum öncesi astırdığı ve kamuoyunda büyük infiale neden olan rahibeli afişinin ardından bir skandal da yılbaşı öncesi Kadıköy’de patlak verdi.


Bağdat caddesinin orta yerine, “Mutlu Noeller” pankartı astıran CHP ilçe teşkilatı, ilçe halkının büyük öfkesine neden oldu.


Bağdat Caddesi’nin tam ortasına, Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankartta ‘Mutlu Noeller’ ibaresi yer alınca tepkilerin ardı arkası kesilmedi..


HRİSTİYAN OLDUK DA HABERİMİZ Mİ YOK?


Bölgede bulunan ve skandal pankartı gören vatandaşlar isyanlarını o pankartı haberleştirmek isteyen gazeteci.tv mubarine anlattı. Kimisi, “CHP böyle mi seçimi kazanacak?” derken kimisi de “Hristiyan olduk da haberimiz mi yok?” dedi. Eleştirilerin hedefinde ise Kadıköy’ün Belediye Başkanı Selami Öztürk ile İl Başkanı Berhan Şimşek vardı. Selami Öztürk’ün bu pankarta göz yumarak kendi ayağına sıktığını söyleyen de vardı, Berhan Şimşek’in inançlı kesimlerin dini hassasiyetlerine sinsice saldırdığını söyleyen de..


Pankarta yönelik eleştiriler bu kadarla sınırlı kalmadı. Vatandaş CHP’ye öfkesini şu sözlerle devam ettirdi:


– “CHP intihar mı ediyor?”
– “Bu belediye başkanınından bıktık artık istemiyoruz”
– “Birileri gelip söksün bu afişi”
– “Kılıçdaroğlu gelip bu caddede yürüyüş yapacağına varoşlara köylere gitsin seçim kazanmak istiyorsa”


CHP PANKART İÇİN NE DEDİ?


İddialara göre CHP’liler de bu pankartla ilgili sessiz kalmadı. Partililer, ‘Kadıköy bölgesinde Hristiyan vatandaşların çoğunlukta olmasından dolayı o pankartı astık’ açıklaması yaptı.


NEDİR BU TEZAT!


Ancak Hristiyanlar’ın bayramı olan ‘Noel’i, ‘Mutlu Noeller’ pankartı ile kutlayarak Hristiyan alemine jest yapmayı uygun gören CHP’nin, Müslümanlar’ın dini bayramı olan Ramazan Bayramını, ‘Şeker Bayramı’ olarak kutluyor olması da ilginç bir çelişkiyi ortaya koydu…


NOEL NEDİR?


Hz. İsa’nın doğum günü olduğu varsayılarak kutlanan 25 Aralık günüdür.


Hz. İsa’nın doğum günü olarak 25 Aralığın seçilmesi, III. yüzyıl başlarında Hz. İsa’nın ölüm tarihinin 25 Mart olarak tahmin edilmesine dayanır. Hz. İsa’nın doğumu 6 Ocak’ta, müneccim kralların tapınması ve Hz. İsa’nın vaftizi ile birlikte kutlayan Doğu hıristiyanlığı da 25 Aralık tarihini aziz Lonnes Khrysos.. benimsemiştir. (Büyük Laruss Ans.)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ