Haber 16

CHP’den genef af sözlerine açıklık

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine açıklık getirdi.

  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ağustos 2010
  • CHP’den genef af sözlerine açıklık için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okay, gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yaptığı, ‘PKK mensupları için genel af çağrısının’ hatırlatılması üzerine, bu açıklamanın, daha önceki açıklamalarla paralellik içerdiğini söyledi.


Açıklamasında, MYK’da görüşülen konulardan bahseden Okay, Başbakan’ın referandum mitinglerine etten duvar koruma ordusuyla gittiğini kaydetti ve bunun nedeninin de ayrılıkçı siyaset olduğunu ileri sürdü.


“KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİN KURULUNA”


Referandum sırasında devletin imkanlarının kullanılmamasını isteyen Okay, İzmir Buca Belediye Başkanı’nın ‘kesin ihraç’ istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı.


Okay, referandum sırasında, sandıkların güvenliğinin sağlanması konusundaki bir soruyu yanıtlarken, seçim sürecinde CHP’lilerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.


Seçim hilelerinin zaman zaman yaşandığını ileri süren Okay, seçimde şaibe kalmaması için en büyük sorumluluğun ise Yüksek Seçim Kuruluna ait olduğunu ifade etti.


GENEL AF SÖYLEMİNE AÇIKLIK GETİRDİ


Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de, PKK mensupları için genel af çağrısının hatırlatılması üzerine Okay, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının Grup başkanvekiliyken yapılan açıklamayla paralel olduğunu söyledi.


Af için toplumsal mutabakatın şart olduğunu dile getiren Okay, silahların bırakıldığı, kanın durduğu, uzlaşma zemininin oluştuğu bir ortamda genel af düşünülebileceğini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ