Haber 16

CHP’den krizi aşma formülü

CHP vekilliği düşürülen Hatip Dicle krizinde tavrını belirledi. Ana muhalefet partisi 2002’de Erdoğan’a…

CHP’den krizi aşma formülü
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Haziran 2011
  • CHP’den krizi aşma formülü için yorumlar kapalı
  • 232 KEZ OKUNDU

CHP vekilliği düşürülen Hatip Dicle krizinde tavrını belirledi. Ana muhalefet partisi 2002’de Erdoğan’a Meclis yolu açan düzenlemenin Dicle için yapılmasını istedi.


CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak, ”Bir milletvekilinin mazbata aldıktan sonra düşürülmesini hukuken ve siyaseten doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.


VEKİLLİĞİN DÜŞÜRÜLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Tamayligil, Dicle kriziyle ilgili hükümete çağrıda bulundu. Tamaylıgil, şöyle konuştu:


”Bir milletvekilinin mazbata aldıktan sonra düşürülmesini hukuken ve siyaseten doğru bulmuyoruz. Yüzde 10 barajını düşürmeyen, siyasi partiler yasasını, seçim yasasını demokratik hale getirmeyen AKP iktidarı, neticede baktığımızda bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamızda etkin olarak o zamanda daha önceki dönemlerde yapılmamasını ortaya koyarak, bu sonuçları hazırlamıştır.


YARGI SİYASETİ DİZAYN ETMESİN


Düşen milletvekilinin AKP’ye yazılmaması bakımından bu noktada iktidarı göreve çağırıyoruz. Adalet millet adına karar verir. Milli iradenin ortaya koyduğu tercihi yok saymak mümkün değildir. Yargı siyaseti dizayn etmemelidir. Sayın Başbakan’a 2002 yılında kesin hüküm giymiş iken yolu açan benzer düzenlemeler nasıl o zaman yapılmışsa aynı düzenlemelerin yapılmasını zorunlu görmekteyiz. İktidar bu konuda açık görüşünü açıklamalı, kendi alacağı bir milletvekili için Türkiye’yi krize sokmamalıdır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ