Haber 16

CHP’nin vay haline

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “internet andıcı” davasının dünkü duruşmasında gündeme…

CHP’nin vay haline
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Eylül 2011
  • CHP’nin vay haline için yorumlar kapalı
  • 208 KEZ OKUNDU

Eğer kanıtlanırsa “darbe iddiaları” bu kez CHP’ye kadar uzanacak!  İnternet Andıcı davasında savcı, Mehmet Ali Pekgüzel, 2006 ile 2009 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP’li yöneticilerin olup olmadığının araştırılmasını istedi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “internet andıcı” davasının dünkü duruşmasında gündeme gelen ihbar mektubu siyaset kulislerini sallayacak.


İHBAR MEKTUBU YENİDEN GÜNDEMDE


Taleplerin görüşülmesi için mahkemeye ara verilirken Savcı Pekgüzel, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nda yer alan ihbar mektubunu bir kez daha gündeme getirdi. Mahkemede, dosyada yer alan ihbar mektubunda; kara propaganda için kurulan “sitelere içeriğin hazırlanması için bazı CHP’liler ve akademisyenlerin Genelkurmay’ı ziyaret ettiği” bilgisi yer aldığı ifade edilerek bu konuda gerekli araştırmanın yapılması istendi.


NİZAMİYE KAYITLARINI VE ZİYARETÇİ DEFTERLERİNİ İSTEDİ


Pekgüzel, mahkemeden; Genelkurmay’ı ziyaret eden CHP’li yöneticilerin belirlenmesi için 2006-2009 yılları arasında nizamiye ve ziyaretçi defterlerinin kayıtlarının istenmesini istedi. Mahkemenin kabul etmesi halinde, kayıtlardan Genelkurmayı ziyaret eden CHP’liler ve akademisyenler belirlenerek, ne amaçla hangi şubeyi ziyaret ettiği bilgisine ulaşılmaya çalışılacak.


İHBAR MEKTUBUNDA NE VAR?


”İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın ekinde yer alan ihbar mektubunda, ”2007 yılı Eylül ayında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’un emri gereği, üniversitelerden bir kısım akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacıların desteği ile dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdeler’in himayesinde Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığında, şube müdürü olarak görevli kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi tarafından kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırlandığına tanık oldum” ifadesi yer alıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ