Haber 16

Çiçek Albay’a yakalama kararı!

Demokrasiye komplo olarak da bilinen İrtica Eylem planı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Çiçek Albay’a yakalama kararı!

”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 2 numaralı sanık Dursun Çiçek için yakalama kararı çıkarıldı.


Plan Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramalarda ele geçirilmişti. Belgede Çiçek’in imzası aylarca tartışılmıştı. Belge “AK Parti ve Gülen’i bitirme planı” olarak kamuoyuna yansımıştı.


Ergenekon davasına da bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.


İDDİANAME 165 SAYFA


2 numaralı sanık Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarıldı.
İlk duruşma 28 Haziran’da görülecek. Mahkeme, 165 sayfa olduğu belirtilen iddianamenin kabulüne karar verdi.


1 NUMARA DALAN’A ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ


1 numaralı sanık Bedrettin Dalan örgüt yöneticisi olarak gösteriliyor ve hakkında ömür boyu hapis isteniyor.


ÇİÇEK İKİ KERE TUTUKLANMIŞTI


İzmir MİT Bölge Müdürü Özel Yılmaz da sanıklar arasında. Mahkeme Başkanı Köksal Şengül sanıkların tutuklanmasına karşı çıktı. Albay Dursun Çiçek daha önce iki kere tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı.


MAHKEME BAŞKANI KARŞI OY KULLANDI


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame üzerinde yaptığı inceleme ve tensip işlemi sırasında heyetin 2 üyesinin oyuyla Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılması kararına, Heyet Başkanı Köksal Şengün karşı oy kullandı.


ERGENEKON DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ DAHA SONRA GÖRÜŞÜLECEK


İddianameyi hazırlayan savcıların, ”Ergenekon davası” ile birleştirilmesi talebinin daha sonra görüşüleceği kaydedildi. Bu arada, açılan davanın duruşmasının Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılacağı ifade edildi.


ERDOĞAN MAĞDUR AK PARTİ MÜŞTEKİ


AK Parti iddianamede müşteki ve Erdoğan mağdur sıfatıyla yer aldı. İddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer alırken Ahmet Türk, HAsip Kaplan, Aysel Tuğluk müşteki olarak yer aldı. UYAP sisteminde Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur da tanık olarak yer aldı.


ÇİÇEK’İN AVUKATI ANLAYAMADI


Kendilerine yakalama emri ile ilgili resmi bir tebligatın ulaşmadığını anlatan Dursun Çiçek’in avukatı İrem Çiçek, “yakalama emri” kararı vermesini anlayamadığını da ifade etti. Çiçek, “Hakimler, yakalama emrini neye göre karar verdi? Anlayamadım” diye konuştu.


Avukat Çiçek, tebligatın kendilerine ulaşmasının ardından, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geleceklerini de sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ