Haber 16

Çiçek’ten Erbakan’lı gönderme

“Rahmetli Erbakan’ın Bazı Davaların Başsavcılığına Soyunmayışını Saygıyla Karşılıyoruz”

Çiçek’ten Erbakan’lı gönderme
  • Politika / Son Dakika
  • 28 Şubat 2011
  • Çiçek’ten Erbakan’lı gönderme için yorumlar kapalı
  • 350 KEZ OKUNDU

“İrticayla mücadele eylem planı” davası 46 gün aranın ardından yeniden görülmeye başlandı.


“İrticaya Mücadele Eylem Planı” diye adlandırılan belgeye ilişkin görülen davanın 16’ncı duruşması görülmeye başlandı. İddianamenin gıyabında tutuklama kararı çıkarılan ve kırmızı bültenle aranmasına karar verilen Bedrettin Dalan’ın dışındaki 3’ü tutuklu 6 sanık, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tarafından yargılanıyor.


Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasına, belgede ıslak imzası olduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek ile diğer tutuklu sanıklar Avukat Serdar Öztürk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım getirildi. Tutuksuz sanıklardan ise Ufuk Akkaya duruşmada hazır bulundu. 2 tutuksuz sanık ise duruşmada yer almadı.


YARGITAY’DAKİ DAVA DOSYASI BEKLENİYOR


Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasının aslının Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan henüz gelmediğini belirterek sanıkların taleplerinin alınmasına geçildiğini belirtti. Duruşmada ilk olarak Albay Dursun Çiçek söz aldı.


ÇİÇEK’TEN Erbakan AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI


Dursun Çiçek konuşmasına dün hayatına kaybeden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ailesine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Çiçek, “Eski Başbakanlarımızdan rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. Çiçek sözlerine şöyle devam etti:


“RAHMETLİ Erbakan’IN BAZI DAVALARIN BAŞSAVCILIĞINA SOYUNMAYIŞINI SAYGIYLA KARŞILIYORUZ”


“Rahmetli Başbakanımızın yaptığı her işi onaylamasak da, bu ülkenin askerine, polisine, hakimine, savcısına sahip çıkmasına, yargısına müdahale etmemesine ve onlara karşı yapılmak istenen her türlü komploya karşı çıkışını, dürüstlüğünü, adalete olan saygısını, bazı davaların başsavcılığına soyunmamasını saygıyla karşılıyoruz. Ayrıca 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda merhum Başbakan Ecevit’le birlikte gösterdiği politikanın, her şeyden önemlisi milli duruş ve milli kalkınma azminin herkese örnek olmasını diliyorum”


Duruşma, Çiçek’in taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ