Haber 16

Çılgın projeye adım adım yaklaşıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile ilgili ‘çılgın proje’sini yarın İstanbul’da açıklıyor. Erdoğan’ın…

Çılgın projeye adım adım yaklaşıyoruz
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Nisan 2011
  • Çılgın projeye adım adım yaklaşıyoruz için yorumlar kapalı
  • 273 KEZ OKUNDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile ilgili ‘çılgın proje’sini yarın İstanbul’da açıklıyor. Erdoğan’ın projesini merakla bekleyenlerin yanında bir de proje ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulunanlar var. İşte tahmin yoluyla ortaya atılan o projeler…


Aylardır merakla beklenen projeyle ilgili pek çok tahmin yürütüldü. Fakat Başbakan Erdoğan, gündemden hiç düşmeyen ‘çılgın proje’sini yarın açıklayacak. Medayada daha önce tahmin edilen çılgın projelerden bazıları şunlardı:


Haliç’e Mega Kanal: Habertürk’ün gündeme getirdiği bu projeyle ortaya dev bir ada çıkacak. Türkiye’nin 3. büyüğü olacak bu ada Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerini içine alacak. Haliç’in devamında 15-20 kilometrelik bir kanalla bu ada Büyükdere’de Boğaz ile buluşacak.


Uygarlıklar Köprüsü: Çeşitli şirketlere danışmanlık hizmeti veren Murat Şaylan’ın blogunda yer verdiği bu projenin, Boğaz’ın iki köprüsünün arasına yapılması öngörülüyordu. Avrupa ve Anadolu yakalarında 4 ayak olacak. Bu ayaklar ortada, Boğaz’ın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek bu ayaklardan ortadaki geniş alana ulaşabilecek, burada yemek yiyip gezinti yapabilecek.


Ataşehir’e Selimiye: Bu alternatiflerin dışında, Mimar Sinan’ın Edirne’de yaptığı Selimiye camiinin birebir Ataşehir’de inşa edilmesinin “Erdoğan’ın çılgın projesi” olduğu da idia edilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ