Haber 16

Çılgın projeye ne bu kadar tepkililer?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ”Sayın Başbakan İstanbul’da iki tane şehir daha…

Çılgın projeye ne bu kadar tepkililer?
  • Politika / Son Dakika
  • 27 Nisan 2011
  • Çılgın projeye ne bu kadar tepkililer? için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ”Sayın Başbakan İstanbul’da iki tane şehir daha ilave edecekmiş. Bunu diyen kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ‘İstanbul’a girişler vizeye bağlansın’ diyen adamdır” dedi.


Kazan, partisinin Bursa İl Başkanı Salim Terzioğlu ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı, Basın Kültür Sarayı’nda ziyaret etti.


Kolaylı ile bir süre sohbet eden Kazan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, aslında milletvekili adayı olmayı düşünmediğini, ayrıca genel başkanın yetişemediği mitinglere de katılmayı planladığını, ancak Bursa’dan aday olmasının istenmesi üzerine bunu kabul ettiğini söyledi.


Bursa’dan ”siyasetin ağır topları” olarak nitelendirilen CHP’den Turhan Tayan’ın, AK Parti’den de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın aday olduğunu anımsatan Kazan, Tayan ile aynı hükümette bakan olarak görev aldıklarını, zaman zaman da karşı karşıya siyaset yaptıklarını, Arınç’ın ise değerli bir hatip olduğunu belirtti.


Kazan, Arınç’ın Bursa’dan aday gösterilmesiyle ilgili olarak, ”Kendisi Manisa’dan Bursa’ya görevlendirildi. Yapmış olduğu açıklamalara baktığımız zaman Manisa’da görev yapmak istediğini söylüyordu. Daha sonra Sayın Başbakan’ın kendisini ikna ettiğini söyledi. Hayırlısı olsun. Bu arkadaşlarımızla birlikte seçim çalışmasına gideceğiz” diye konuştu.


Kazan, 12 Haziran’daki genel seçim için iyi hazırlık yaptıklarını vurgulayarak, ”Partimizin yüzde 10 barajını aşma arzusu vardır. Ancak bunu başarırsak daha ileri gidebiliriz” dedi.


DIŞ POLİTİKA


Türkiye’nin dış politikasının sallantıda olduğunu iddia eden Kazan, Hükümet’in dış siyasette kendi özgün iradesiyle hareket edemediğini öne sürdü.


”Milli Görüş” felsefesiyle uluslararası politikada nasıl bir yol çizilmesi gerektiğini D-8’i kurarak gösterdiklerini, bunu ortaya koyarken de ABD ile ilişkilerin Türkiye’yi ne kadar tehlikeli yollara götüreceğini devamlı ifade ettiklerini belirten Şevket Kazan, şunları söyledi:


”Ortadoğu’da olup bitenler, isyan hareketleri, bütün bunların oluşumunda acaba Türkiye’nin bir rolü var mıdır? Son olarak Libya olayları bunun canlı örneğidir. Önce NATO’nun müdahalesine karşı çıkıldı. NATO müdahale edince de destek verildi. Her ne kadar ‘3-5 gemi verdik ama hiçbir zaman Libya’ya kara harekatında olmayacağız’ denilse de şu sıralarda Libya’ya kara harekatına hazırlanılmaktadır. Bu, ileriyi görmemektir.”


”SİYASETTE ÜSLUP” TARTIŞMASI


Seçimlerin huzur içinde gerçekleşmesini dilediklerini belirten Kazan, son günlerde siyasiler arasındaki üslubu kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi..


Kazan, ”Zaten Türkiye gergin bir ülke, gerginliği büsbütün germenin bir anlamı yok. Siyasi partiler, yapacaklarını anlatmalı. Mesela biz hala Refah-Yol zamanında yaptıklarımızı anlatıyoruz. Sayın Başbakan, yaptıklarını daha doğrusu 2007 seçimlerinde vaat edip de yapamadıklarını anlatsın. Çünkü seçim daha önce seçilmiş olanların hesap verme günü olup, ‘beni yeniden seçin’ deme günüdür. Bunlar bırakılıp da bu tarz tartışmalara girmek çocukça bir davranıştır” diye konuştu.


”ÇILGIN PROJE”


Şevket Kazan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, ”Çılgın Proje”yi ise şöyle değerlendirdi:


”Sayın Başbakan, İstanbul’da iki tane şehir daha ilave edecekmiş. Bunu diyen kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ‘İstanbul’a girişler vizeye bağlansın’ diyen adamdır. Bu şehirlere nüfusu nereden bulacaksın? Türkiye’nin doğusundan. Sen Türkiye’nin doğusunu boşaltıyorsun. Sana bu politikaları kim tavsiye ediyor? Bunu sen kendin mi düşünüyorsun yoksa uluslararası birtakım temasların sayesinde sana bunlar telkin mi ediliyor? Türkiye’nin Amerika ile ilişkilerinden bir hayır çıkacağını tahmin etmiyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ