Haber 16

Cimbom’un yerlileri Trabzon’u 2-1 yendi

Galatasaray Ali Sami Yen’de konuk ettiği Trabzonspor’u mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Cimbom’un yerlileri Trabzon’u 2-1 yendi
  • Son Dakika / Spor
  • 24 Aralık 2009
  • Cimbom’un yerlileri Trabzon’u 2-1 yendi için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU


Goller, şık hareketler, enfes vuruşlar ve milimetrik kurtarışlar… Bu maçta herşey vardı.. Ve 2009 yılında son gülen Galatasaray oldu…


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda Galatasaray, evinde konuk ettiği Trabzonspor’u 2-1 mağlup etti. 2009 yılının son maçı beklenenden yüksek bir tempoda başladı. İki takım da bir çok pozisyona girerken mükemmel goller ve sergilenen birbirinden şık hareketler, izleyenlere futbol ziyafeti yaşattı…
 
Karşılıklı ataklar ve pozisyonlarla başlayan maçta iki takım da bir çok net gol pozisyonu yakaladı. Kaleciler Onur ve Aykut’un ön plana çıktığı mücadelede eşitliği bozan gol ilk yarının son dakikalarında geldi. 40. dakikada Arda’nın sağ kanattan nefis ortasına uçarak kafayı vuran Caner, şık bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.
 
İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıda da tempo hiç düşmedi. İlk golün asistini yapan Arda, bu kez de kendi başına sahneye çıktı. Dakikalar 47’yi gösterdiğinde sağ çaprazda topla buluşan Arda, dar açıdan şık bir vuruşla Onur’u avladı ve farkı ikiye çıkardı. Ancak pes etmeye niyaeti olmayan Trabzonspor, çok geçmeden aradığı golü Song’la buldu. 54. dakikada Selçuk’un ortasında Kamerunlu savunmacı boşta kalınca arka direkte buluştuğu topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.
 
Ancak futbol ziyafeti bunlarla sınırlı kalmadı. Galatasaray, özellikle Arda ve Caner’le, Trabzonspor ise Alanzinho, Gökhan ve Selçuk’la nefes kesen pozisyonlar yakaladı. Buna rağmen 90 dakika sonunda başka olmadı ve 2009 yılının son maçı Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Öte yandan Aslan bu maça yüzde yüz yerli kadroyla çıktı.
 
Sarı kırmızlı ekip, böylece Türkiye Kupası’na 3 puanla başladı..

İLK YARININ KIRILMA ANLARI

Düşük bir tempoda başlayan karşılaşmada, özellikle orta sahasını kalabalık tutan Galatasaray, rakibine top kayıpları yaptırarak, geliştirmeye çalıştığı atakları önemli ölçüde engelledi. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlike yaratmaya çalışan sarı-kırmızılılar, Caner’in şık golüyle de ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı bildi.

Trabzonspor ise Galatasaray defansının arkasına attığı toplarla gole gitmeye çalışmasına karşın, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Henüz ilk dakikalarda Alanzinho ile gol fırsatı yakalayan bordo-mavili ekip, ardından pozisyon bulmakta başarılı olamadı. Galatasaray’ın, Caner’le bulduğu golü de engelleyemeyen Trabzonspor, ilk yarıda gol üretemedi.

4. dakikada Selçuk’un ara pasıyla Galatasaray defansının arkasına sarkan Alanzinho’nun sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Aykut topu çeldi, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

17. dakikada Arda’nın uzun pasıyla sol çaprazda hareketlenen Caner’in, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

31. dakikada Arda’nın önüne bıraktığı topa Mustafa, ceza sahasına girmeden sert vurdu, meşin yuvarlak üsten auta gitti.

40. dakikada Caner, Galatasaray’ı öne geçiren golü kaydetti. Barış’ın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Arda’nın ortaladığı topa, arka direkte adeta uçarak kafa vuruşu yapan Caner, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

İlk yarı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğünde sonuçlandı.


GALATASARAY: 2 – TRABZONSPOR: 1


Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Alpaslar Dedeş

Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre Aşık, Servet, Alparslan, Mustafa, Ayhan, Barış, Caner, Arda, Aydın

Trabzonspor: Onur, Ömer, Song, Giray, Cale, Serkan, Selçuk, Ceyhun, Gabric, Alanzinho, Gökhan

Gol: Dk. 40 Caner

Sarı Kart: Dk. 38 Caner Dk 47 Arda (Galatasaray) Dk. 53 Song (Trabzonspor)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ