Haber 16

Çizgi dizi

Çizgi dizi Boş zamanlarının çok olduğunu ve başlangıçta bu zamanlarını değerlendirmek için örgü işine başladığını dile getiren Çağlar, şöyle konuştu:

  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Ocak 2013
  • Çizgi dizi için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

KÜTAHYA – Kütahya’nın Simav ilçesinde, geçen yıl meydana gelen depremde evi hasar gördüğü için kalıcı konutlara yerleşen kadının, aile bütçesine destek olmak amacıyla Caillou, Pepee gibi çizgi film kahramanlarından esinlenerek yaptığı bez bebekler, çocuklardan ilgi görüyor.

Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) Muradınlar Mahallesi’nde yaptırılan kalıcı konutlarda yaşayan 3 çocuk ve 4 torun sahibi Güler Nazik Çağlar (67), miniklerin gözdesi haline gelen çizgi film kahramanlarından esinlenerek hazırladığı oyuncakları satıp aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Caillou ve Pepee gibi televizyon kanallarında miniklerin en fazla ilgi gösterdiği kahramanların önce kağıt üstüne resmini çizdiğini, daha sonra yün iplerle örmeye başladığını belirten Çağlar, “ Fenerbahçe , Beşiktaş , Galatasaray ve Trabzonspor’un renklerinde de çizgi film kahramanlarının bez bebeklerini yapıyorum” dedi.

EV KADINLARINA “ÖRGÜ” TAVSİYESİ

Çağlar, depremden önce müstakil evde yaşadığı için komşuluk ilişkilerinin daha iyi olduğunu ancak taşınmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kalıcı konutlardaki yaşama alışamadığını ifade etti.

Çizgi dizi Boş zamanlarının çok olduğunu ve başlangıçta bu zamanlarını değerlendirmek için örgü işine başladığını dile getiren Çağlar, şöyle konuştu:

“Şehir merkezine giderek eşi dostu görmek her zaman mümkün olmadığı gibi onlar da her zaman bize gelemiyor. İşte bu boş vakitleri değerlendirmenin yolu bana göre örgü işi yapmak. Bu alanda çizgi film kahramanlarına ağırlık verdim. Elimdeki tığlar ve renkli yün ipliklerle çizgi film kahramanları adeta canlanıyor. Komşularımın çocuklarına hediye etmekle başladığım çizgi film kahramanlarının bez bebekleri, zamanla gelir getirici bir uğraş oldu.

Her ev kadınının az çok elinden bir iş mutlaka gelir. Kimisi çorap örer, kimisi havlu kenarı işler, kimi de kek, pasta ve kurabiye yapar. Bu yaptıkları işlere benzer insanlara ilginç gelecek yeni ürünler üretilebilir. Mühim olan bunları yaparak ev ekonomisine katkı sağlamak. Ben bunu gerçekleştiriyorum. Benim gibi evinde oturan ve zaman öldüren kadınlara da tavsiye ederim.”(aa)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ