Haber 16

Çöp yığınlarından hayata!

Haiti’de yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, çöp yığınları arasında açlıktan ölmek üzere olan Haitili Naomi adındaki kadını kurtardı. Hemen İHH yardım merkezine getirilen Naomi burada tedavi altına alındı.

Çöp yığınlarından hayata!
  • Dünya / Son Dakika
  • 01 Şubat 2010
  • Çöp yığınlarından hayata! için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Haiti’de yaşanan açlık sorunu bir türlü çözülemedi. BM yardımları yetersiz, devletler düzeyinde yapılan yardımlar da düşük kalınca ülkede yaşanan insani kriz içinden çıkılmaz bir hale geldi. Açlık ve susuzluk sorunu devam ediyor. Kadınlar, çocuklar sokaklarda çaresizce gıda ve su dağıtımlarını bekliyorlar. Binlerce insan, çöp yığınları arasında yiyecek arıyor. İmkânları kısıtlı olan Haiti hükümeti ise çaresizce olanları izliyor.


Ölüye saygının kalmadığı Haiti’de yaşama tutunanların da bir değeri kalmamış. Naomi isimli talihsiz kadın, önceki gün 40 derece sıcaklıkta çöp yığınları arasında kendisi ve çocukları için yiyecek ararken açlıktan düşüp bayıldı. Sokakların cesetten geçilmediği Haiti’de Naomi’yle kimse ilgilenmiyordu.


Çöp yığınları arasında öldüğü sanılan Naomi’yi Haiti’de yardım malzemelerini dağıtan İHH ekipleri fark etti. Olay yerinde Naomi’ye ilk müdahale yapıldı. 2 gündür boğazında bir lokma geçmeyen talihsiz kadına su ve yiyecek verildi. Daha sonra İHH polikliniğine getirilen Naomi’yi gönüllü Dr. Ali Alemdar muayene etti. Alemdar, Naomi’nin açlıktan bayıldığını söyledi.  

Biraz geç kalınsaydı diri diri yakılacaktı


Her gün 2 bin kişiye yemek dağıtımı yapılan İHH yetimhanesinde Naomi’ye sıcak yemek ikram edildi. Kendine gelince yaşadıklarını anlatan Naomi, depremde kocasını kaybettiğini, iki çocuğuyla yaşama tutunma mücadelesi verdiğini söyledi. Aç olan çocuklarına yiyecek bir şeyler bulmak için çöpleri karıştırdığını ifade eden Naomi, “Depremden sonra gıda dağıtımlarından aldığım yardımlarla bir süre idare ettik. Ancak erzakımız ve suyumuz tükenince çocuklarım için yiyecek arayışına çıktım. Gıda ve su dağıtımlarında izdiham oluyor. Son dağıtımda ne kadar uğraştıysam da bir paket alamadım. Yiyecek bulmak için çöp yığınlarını karıştırırken bayılmışım. Siz beni fark etmeseydiniz büyük ihtimalle ölecektim. Belki de öldü diye beni yakacaklardı. Burada hayat ucuzdu ama depremden sonra hiçbir değeri kalmadı” şeklinde konuştu.


Erzak ve bir miktar para verilen Naomi, daha sonra ailesinin yanına götürüldü. İHH Temsilcisi Recep Güzel, bundan sonra aileye düzenli yardım yapacaklarını söyledi.






BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ