Haber 16

Coşkun’u kovan adam açıkladı!

Bekir Coşkun Habertürk’ten hükümet baskısıyla mı kovuldu? İlgili ağızdan iddialara yanıt geldi… Turgay Ciner olanları şöyle açıkladı…

Coşkun’u kovan adam açıkladı!
  • Medya-Magazin / Son Dakika
  • 23 Eylül 2010
  • Coşkun’u kovan adam açıkladı! için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, HaberTürk yazarı Bekir Coşkun’un hükümetten gelen baskı nedeniyle gazeteden atıldığı iddiasına karşı çıktı.


Hüseyin Çelik, Bekir Coşkun’un “İlk bertaraf olan ben oldum” diyerek kahraman edasıyla yalan yanlış açıklamalar yaptığını savundu.


TUFAN TÜRENÇ YALANLADI


Çelik, dün düzenlediği basın toplantısında, Bekir Coşkun’un hükümetten baskı nedeniyle HaberTürk’ten atıldığı yönündeki haberelere yanıt verdi. Bekir Coşkun’un Hürriyet’ten ayrıldığında da ‘bazı yazılarının sansürlendiği’ iddialarının gündeme geldiğini, bunun bizzat diğer yazar Tufan Türenç tarafından yalanlandığını kaydeden Çelik, “Kendisinin profesyonelce düşünerek, başka bir gazeteye gittiği söylendi. Ancak şimdi de HaberTürk’ten hükümetten baskısıyla atıldığı söyleniyor” dedi.


CİNER NELER SÖYLEDİ?


Çelik, bu gelişme üzerine HaberTürk’ün sorumlusu Fatih Altaylı ve patronu Turgay Ciner’i bizzat aradığını açıkladı. Altaylı’nın patronunun kendisine verdiği talimatı yerine getirmek zorunda olduğunu işaret eden Çelik, Ciner ile görüşmesinin ayrantılarını da aktardı:


“Turgay Ciner ‘Üzerimde Allah var. Hükümet ve AK Parti’den baskıyı bırakın, telkin bile olmadı. Bu benim patron olarak tasarrufum. Bir kişi benimle ilgili üst üste yüz tane yazı yazarsa ve bunu adeta bir kan davası zihniyetiyle yazarsa, ben empati yaparım ve bundan rahatsız olurum. Basın meslek ilkelerine uygun hareket etmeyen bir kişiyi çalıştırmak zorunda değilim. Bekir Coşkun, gazetedeki işine son verilen ne ilk ne de son kişi. Kan davası zihniyetiyle yazan yazar varsa ben o kişiyi gazetede tutmam’ dedi. Bekir Coşkun ise kahraman edasıyla ‘İlk bertaraf olan ben oldum’ dedi. Ancak herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum.”


Çelik, bugüne kadar Ciner ile böyle bir şeyi asla görüşmediğini, zaten gerekmedikçe gazete patronlarıyla temas kurmadıklarını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ