Haber 16

Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı!

Cübbeli Ahmet Hoca kaç yıl hapis yatacak?Ahmet efendinin alacağı ceza belli oldu mu? Ahmet Hoca Neden gözaltına alındı? Cübbeli Ahmet Hoca çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Aralık 2011
  • Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı! için yorumlar kapalı
  • 244 KEZ OKUNDU



“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı.

Cübbeli Ahmet’in götürüldüğü Metris Cezaevi önünde, destekçileri olaylar çıkardı. Pankartlarla Cübbeli’yi desteklediler.

 

ÇETEYLE “KASET” GÖRÜŞMESİ

 

Tehdit ve şantaj ihbarları üzerine başlatılan operasyonda, eski korumanın çeteyle, Cübbeli Ahmet Hoca’ya ait olduğu iddia edilen ilişki kasetine ilişkin olarak bağlantıya geçtiği öne sürülmüştü.

 

TUTUKLAMA GEREKÇESİ AÇIKLANMADI

 

Çıkarıldığı Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan  Ünlü, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Gözaltına alınan Ahmet Ünlü sabah saat 10.00’da Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne ambulans ve sivil polisler eşliğinde savcıların ve hakimlerin giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı. Ünlü saat 12.30’da nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıktı. Nöbetçi mahkeme saat 14.20’de Ünlü’nün tutuklanmasına karar verdi. Ünlü’nün dosyada gizlilik ve kısıtlama kararı bulunduğu için tutuklama gerekçesi açıklanmadı. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca’ya ait bir internet sitesinde, Ünlü’nün ‘insan ticareti’ suçlamasıyla tutuklandığı iddia edildi. Ünlü’nün adliyeden çıkışı sırasında çevik kuvvet ekipleri de adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalık bir grup da Ünlü’ye destek verdikleri görüldü.

 

“BİZİM HOCAMIZ SUÇSUZDUR” 

 

Adliye önünde destek vermek için bekleyenlerden bir kişi, “Biz dua ederek gidiyoruz” derken destek veren diğer bir kişi ise, “Biz hocamızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Hocamız hakkında herhangi kötü düşünenler kendileri hakkında kötü düşünsünler. Bizim hocamız suçsuzdur. Masumdur. Biz hocamıza sonuna kadar güveniyoruz. Güvenmeyede devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

 

CÜBBELİ AHMET’E DESTEK

 

“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Ünlü’nün Metris Cezaevi girişinde izdiham yaşandı. Metris önünde toplana yüzlerce kişi Cübbeli Ahmet’in içinde bulunduğu aracın önünü keserek sloganlar attı. Polis aracı güçlükle cezaevine girdi.

 

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

 

Kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Dün Ahmet Mahmut Ünlü’nünde aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Türkiye güzeli Neslihan Önder’inde aralarında bulunduğu 6 kişi ise serbest bırakılmıştı. Gece geç saatlerde 4 kişi tutuklanmış, 2 kişi ise serbest bırakılmıştı. Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ünlü’nün ise Şekeri ve tansiyonu yükselmesi üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Dün geceyi hastanede geçiren Ünlü bu sabah adliyeye getirilmişti. Soruşturma kapsamında toplam 5 kişi tutuklanmış oldu.

 

KARAGÜMRÜK ÇETESİ

 

Bu arada kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen suç örgütü üyelerinin, “şantaj amaçlı olarak bazı iş adamı ve zengin kişilerin kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışılması” ile “çaresizliklerinden yararlanarak ülkeye fuhuş amaçlı kadın sokulması ve barındırılması” gibi suçlara karıştıkları öne bildirildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde faaliyet gösteren çıkar amaçlı bir silahlı suç örgütüne yönelik geçmişte birçok kez operasyon düzenlendiği, bu operasyonlar sonucunda örgüt yöneticileri ile üyelerinin yakalanarak tutuklandığı, bu sayede örgütün etkinliğinin büyük ölçüde azaltıldığı hatırlatıldı.

 

Aynı suç örgütünün cezaevi dışında bulunan üyelerinin son dönemde tekrar faaliyetlerine başladığı bilgisi edinilmesi üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada, “tehdit”, “şantaj”, “fuhuş amaçlı insan ticareti”, “fuhşa aracılık” ve “fuhuş için yer temin etmek” suçlarının işlendiğinin belirlenmesi üzerine operasyon düzenlenerek 13 kişinin yakalandığı vurgulandı.

 

Bu kişilerle birlikte çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, suç örgütü üyelerinin “2011 yılı içerisinde çok sayıda kişinin tehdit edilmesi”, “şantaj amaçlı olarak bazı iş adamlarının kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışılması”, “tehdit ve baskı yoluyla bazı yabancı uyruklu kadınların fuhşa sevk edilmesi”, “fuhşa aracılık edilmesi, fuhşa yer temin edilmesi ve fuhşun yolunun kolaylaştırılması” ile “çaresizliklerinden yararlanarak ülkeye fuhuş amaçlı kadın sokulması ve barındırılması” suçlarına karıştıkları bildirildi.

Açıklamada, gözaltına alınan bu kişilerden 5’inin tutuklandığı, 2’sinin mahkemeden, 6’sının da savcılıktan serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün gözaltına alındığı öğrenildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı Ahmet Mahmut Ünlü, Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğüne götürülüyor. Önceki gün Karagümrük Çetesi soruşturmasında şöforü ve koruması gözaltına alınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de ifadesini alınacak.


ÇETEYLE “KASET” GÖRÜŞMESİ


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Karagümrük çetesine yönelik düzenlediği operasyonda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün şoför ve koruması da gözaltına alınmıştı.


Tehdit ve şantaj ihbarları üzerine başlatılan operasyonda, koruma ve şoförün çeteyle, Cübbeli Ahmet Hoca’ya ait olduğu iddia edilen ilişki kasetine ilişkin olarak bağlantıya geçtiği öne sürülmüştü.


SOHBETİNDE “ALAKAM YOK” DEDİ


Cübbeli Ahmet Hoca dün akşam Fatih’teki mescitte verdiği sohbette, şoför ve korumasının gözaltına alınmasına değinerek “olaylarla alakam” yok demişti.


“6 AY ÖNCE KORUMAMDI, ŞOFÖRÜM DIŞARIDA”


Cübbeli Ahmet Hoca dün akşamki sohbetinde şunları kaydetti. “Koruma denen şahır 5-6 ay önce yanımızdan ayrılan bir arkadaş. 4-5 aydır görüşmüyoruz. Yani koruma şu anda yanımdaki koruma değil. Şoförüm de dışarıda. İnşallah emniyet ve savcılık olsun, zulüm yapmazlar. Esas mesele onlara yanlış bilgi gelmiş olması. Mesele nedir onu da bilmiyoruz. Kapalı ve gizlilik olduğu için mevzu nedir bilmiyoruz. Duyduklarımız gazete haberi, onlar da çoğu yalan oluyor.”


 

Önceki gün Karagümrük Çetesi soruşturmasında şöforü ve koruması gözaltına alınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de ifadesi alınacak.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu akşam saat 19.00’da Fatih’teki mescitte sohbet programı olduğu duyurulmuştu.

Karagümrük çetesine yönelik düzenlenen operasyonda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün şoför ve koruması da gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Karagümrük çetesine yönelik düzenlediği operasyonda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün şoför ve koruması da gözaltına alındı.


Tehdit ve şantaj ihbarları üzerine başlatılan operasyonda aralarında halen cezaevinde olan Nuri ve Vedat Ergin’in abisi Nejat Ergin ve 2007 Best Model Of Turkey Birincisi Neslihan Önder’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.


Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ