Haber 16

Cudi dağına bir şehit daha verdik

Cudi Dağı’nda PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda bir polis daha şehit oldu. Üç gündür süren operasyonlarda…

Cudi dağına bir şehit daha verdik
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Mart 2012
  • Cudi dağına bir şehit daha verdik için yorumlar kapalı
  • 247 KEZ OKUNDU

Cudi Dağı’nda PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda bir polis daha şehit oldu. Üç gündür süren operasyonlarda şehit sayısı 7’ye yükselirken 9 terörist ele geçirildi.


Bitlis Siirt’te güvenlik güçleri ve teröristler arasındaki sıcak temas devam ediyor. Son alınan bilgiye göre Bitlis’te 8, Siirt’te 2 terörist ölü ele geçirildi



CUDİ’de 7 POLİS ŞEHİT OLDU



Şırnak’a bağlı Cudi Dağı’ndan yine bir şehit haberi geldi. Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda bir Özel Harekat Polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı.


Operasyonda 9 terörist öldürülürken, 2 terörist yakalandı.


Önceki gün yapılan operasyonlarda 6 Özel Harekat Polisi şehit olmuştu. Üç gündür süren operasyonlarda toplam 7 polis şehit olurken, 13 polis yaralandı.


BİTLİS-SİİRT SINIRINDA ÇATIŞMA


Siirt’in Baykan ile Bitlis’in Hizan İlçeleri sınırında bulunan Çeltikli Köyü kırsalındaki Sehi Ormanları Mevkii’nde bugün saat 10.00 sıralarında bir grup terörist tespit edildi.


Bölgeye Siirt ve Bitlis’ten jandarma ve polis özel harekat timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgeye iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı operasyonda teröristlerle çatışma çıktı. Bölgedeki ilk çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü, 2’si de yaralandı. Diğer teröristler yaralıları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı.


Takibe alınan teröristlerle ikinci kez çıkan çatışmada 3 PKK’lı daha öldülürüken, öldürülen terörist sayısı 9’a yükseldi. 2 terörist de sağ oalrak ele geçirildi. Çatışmada 2 köy korucusu da yaralandı. Kol ve bacaklarından yaralandığı belirtilen korucuların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Operasyon bölgesine Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar, Bitlis’ten de takviye olarak Polis Özel Harekat timleri gönderildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ