Haber 16

Çukurca’da çatışma: 1 şehit

Hakkari Çukurca’da Kazan Vadisi’ndeki çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu. Şarapnel parçalarından yaralanan bir kadın ise Hakkari’ye sevk edilirken yolda hayatını kaybetti

  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Ekim 2012
  • Çukurca’da çatışma: 1 şehit için yorumlar kapalı
  • 241 KEZ OKUNDU

Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca ilçesinin Kazan Vadisi’nde bir grup PKK’lının tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK’lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.

 
ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADİSİ’NDE 
 
Çukurca’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi’ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi’nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda, Bursa nüfusuna kayıtlı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun şehit olduğu ve çok sayıda PKK’lının da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
YOLDA HAYATINI KAYBETTİ
 
Çukurca’nın Kazan Vadisi’nde bulunan Kazan köyü’nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi. Kazan Köyü’nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya’nın operasyonlar sırsında yaralandıkları ileri sürüldü.
Helikopterlerden atılan bombaların şarapnel parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin, Çukurca’da yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari’ye sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Diğer yaralı Çetinkaya ise Çukurca’ya getirilmeden ambulansla Hakkari’ye gönderildi.
KAZAN KÖYÜ’NE YÜRÜDÜLER
BDP’li Çukurca Belediye Başkan Vekili Ramazan Dayan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, köydeki yakınlarından haber alamadıkları gerekçesiyle Kazan Köyü’ne gitmek üzere yola çıktı. Grubun önü, Şorti Köprüsünde askerler tarafından kesildi. Burada güvenlik önlemi alan askerler gurubun geçişine izin vermeyince kısa süreli gerginlik çıktı.
7 ARACA İZİN VERİLDİ
Kazan Köyü’ne gitmek isteyen grup, slogan atmaya başlayınca askerler, zırhlı araçlarla yolu kapatıp, anonslar yaparak vatandaşların çekilmesini istedi. Burada yapılan görüşmelerin ardından da Hakkari Valisi ve Çukurca Kaymakamlığı’nın verdiği izinle, içerisinde vatandaşların bulunduğu 7 aracın Kazan Köyü’ne gitmesine izin verildi. Araçlar, askeri araçların kontrolu altında bölgeye gitti. Bu arada, bölgedeki helikopter hareketliliği de sürüyor. Bölgede çok sayıda kobra helikopterin uçuş yaptığı gözlendi
 
ÇUKURCA’DA KEPENKLER KAPALI
 
Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra dağru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi’ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ