Haber 16

Cumhurbaşkanı Gül’ü Baydemir karşıladı

DTK’nın taslağıyla siyasilerin dilinin keskinleştiği bir ortamda, Cumhurbaşkanı Gül, Kürt sorununun merkezinde. Gül’ü burada büyük bir kalabalık ve Osman Baydemir karşıladı, poşu hediye edildi. Zılgıtlar çekildi.

Cumhurbaşkanı Gül’ü Baydemir karşıladı
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Aralık 2010
  • Cumhurbaşkanı Gül’ü Baydemir karşıladı için yorumlar kapalı
  • 329 KEZ OKUNDU


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ANA ile saat 09.35’te Diyarbakır’a gitti. Cumhurbaşkanı Gül’ü Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki yetkililer uğurladı.


Cumhurbaşkanı Gül ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Diyarbakır’a gitti.

Saat 10.50 itibariyle Diyarbakır’da, Vali Mustafa Topal,  Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda STK temsilcisi karşıladı.

Gül için Diyarbakır’da Havaalanı’nda folklor gurubunun bir gösteri düzenledi. Cumhurbaşkanı bir süre izlediği folklorcularla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

JETLER ALÇAK UÇUŞTA

Öte yandan Gül’ün havaalanınd bulunduğu sıralarda savaş uçaklarının kentin üzerinde alçak uçuş yapması da dikkat çekti. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Gül Diyarbakır’da sırasıyla, Valiliği, Garnizon Komutanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

Gül’ü havaalanının dışınada büyük bir kalabalık bekliyor…

KIRMIZI KARANFİL, POŞU VE ZILGITLI KARŞILAMA

Valiliğe gitmek için yola çıkan Gül’ün konvoyuna sevgi gösterisinde bulunuldu. Zılgıtlar çeken bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı’na gül hediye etti. Bir Diyarbakırlı da Gül’e poşu verdi. Gül, Valilik binasına gelirken kendisini bekleyen Diyarbakırlıları da selamladı ve vatandaşların verdiği çok sayıda kırmızı karanfili tek tek ellerinden aldı.

Bu arada, Gül için asılan pankartlarda Kürtçe’nin bulunmadığı, sadece Türkçe’nin yer aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır valiliğini ziyaretinde gazetecilerin ”mesaj” taleplerine cevap vermedi ve ”Daha birçok fırsatlar olacak, konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncemi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım” dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır’daki temaslarına Valiliği ziyaret ederek başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ü, valilik önünde toplanan vatandaşlar Türk bayraklarıyla karşıladı. Gül’e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar ”Diyarbakır seninle gurur duyuyor” diyerek tezahürat yaptılar. Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gül atan vatandaşları el sallayarak selamladı.


Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Toprak, burada Gül’e, içkale surlarını ve Malabadi Köprüsü, Ulu Cami ve şehrin tarihi yerlerini gösteren iki ayrı tablo hediye etti.


Gül, Toprak’ın makamında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olduktan sonra Diyarbakır’ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyledi. İlk ziyaretinin, Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra bölge illerini kapsadığını ve kısa olduğunu hatırlatan Gül, 2010’un son günlerine rastlayan bu geziyi yapmayı uzun süredir arzu ettiğini belirtti. Gül, ”Bu ziyareti bir süre önce planlamıştık. Bugün de ikinci kez Diyarbakır’da olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.


Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla, muhabbetle, sevgiyle beni karşılayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımı ben de sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum ve hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Türkiye’nin en önemli illerinden birisidir. Sadece Anadolu’nun değil, tarih boyunca bütün Ortadoğu’nun merkezi olmuş çok büyük bir medeniyet, ticaret ve kültür merkezidir burası… Bugün de aynı şekilde bu önemini devam ettirmektedir.


Şüphesiz ki bütün illerimizin bir kalkınma yarışı içerisinde olduğu bir dönemde Diyarbakır’ın da bir çok meselesi, sorunları vardır. Bütün bunları yakından bir kez daha görmek, bilmek için buradayım. 2 gün boyunca Diyarbakır’da olacağım ve geceyi burada geçireceğim. Bu süre içerisinde gerek vali beyden gerek belediye başkanından ille ilgili tüm bilgileri alacağım, bana brifingler verilecek, üniversiteyi ziyaret edeceğim, Diyarbakır’ın ileri gelenleriyle bir araya geleceğim ve çok daha yakından buranın sorunlarını göreceğim. Onun için gerçekten çok mutluyum.”


Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ”Buraya ikinci kez geliyorsunuz. Bir mesajınız olacak mı?” demesi üzerine, ”Biliyorsunuz şimdi ayağımızın tozuyla buradayım. Daha birçok fırsatlar olacak, birçok konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncelerimi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım” dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, valilikten ayrılırken yerel kıyafetli iki çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar tarafından Gül’e çiçekler verildi. Gül, valilikten vatandaşların alkışları arasında uğurlandı.


Ziyarette Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.


Cumhurbaşkanı Gül, valilik ziyaretinin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, temaslarını sürdürecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ