Haber 16

Dağ-Der Kültür Merkezi DKM açıldı!

Dağ-Der Kültür Merkezi Bursalılara kapılarını açtı. 4 katlı tarihi konak, Türkiye Tarihi Kentler Birliği zirvesine katılan belediye başkanlarını da ağırladı. Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu merkez, dağlıların buluşma noktası olacak.

Dağ-Der Kültür Merkezi DKM açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tahtakale’de 150 yıllık sivil mimari örneği binanın restorasyonuyla hizmete açılan Dağ-Der Kültür Merkezi, Yörük Türmen kültürünü yaşatacak.


Dağ-Der Kültür Merkezi Bursalılara kapılarını açtı. 4 katlı tarihi konak, Türkiye Tarihi Kentler Birliği zirvesine katılan belediye başkanlarını da ağırladı. Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu merkez, dağlıların buluşma noktası olacak. Tahtakale artık hem dağ yöresinde yaşayanların, hem de Bursa’da yaşayanların bir araya geleceği bir merkez olacak” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür merkeziyle dağ yöresinin geleneksel özelliklerinin Tahtakale’de yaşatılacağını ifade ederek, “Bu merkez uzun yılların özlemiydi. Bursa bir kültür ve medeniyet şehridir. Bizler böyle güzel bir şehirde yaşıyoruz, Bursa’da ecdad yadigarı eserlerinin ayağa kaldırılması için çalışıyoruz. Bursa kimlik ayağa kalkıyor. Burca canlı bir tarih şehri oluyor. Bu konuda gerçekten güzel çalışmalar var, Bunlar Türkiye’ye ve dünyaya örnek oluyor. Bursa’mızda yörük ve Türkmen kültürünün nabzının atacağı bir merkezi hizmete açıyoruz. Burada bu kültür yaşatılacak. Dağ-Der’e yakışan bir merkez oldu. Bizler yörük ve Türkmen kültürünün tanıtılması için çalışmalarımızı yıllardır sürdürüyoruz” diye konuştu.



Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa’nın Osmanlı Devleti’ni kuran şehir olduğunu belirterek, “Bursa, bizim medeniyetimizi dünyada şanla ve şerefle yaşatan bir şehir. O şehrin güzel insanları böyle bir muhteşem eseri ayağa kaldırmanın haklı gururunu yaşıyorlar. Bu bizim kimliğimiz. Kültürünü reddeten milletler tarihte yok olmaya mahkumdur. Kültür, bizim hayat ağacımızdır. Kültür bizim inançlarımızdır” şeklinde konuştu.



Törene katılan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Orhaneli’de doğduğunu ve dağ yöresi kültürünü çok iyi bildiğini kaydetti. Koçdemir, “Dağ, tevazu demektir. Dağ, heybet demektir. İhtişam demektir. Uğruna türküler ve şiirler yakılan şey dağdır. Bu kültür merkezi dağ yöresine yakıştı” ifadelerini kullandı.



Programda, kültür merkezinin restore edilmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Ardından protokol mensupları, Dağ-Der Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ