Haber 16

Demirel’e yakın isimler kimler?

Kendisine yakın birçok ismin aday gösterilmesini sağladığı iddia edilen 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e…

Demirel’e yakın isimler kimler?
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Haziran 2011
  • Demirel’e yakın isimler kimler? için yorumlar kapalı
  • 231 KEZ OKUNDU

Kendisine yakın birçok ismin aday gösterilmesini sağladığı iddia edilen 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e yakın 10 isim Meclis’e girdi.


9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, seçimden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşerek kendisine yakın birçok ismin aday gösterilmesini sağladığı iddia edilmişti.


GRUP KURAMADILAR


Demirel’in CHP ve MHP listelerinden seçilen isimleri partilerinden ayırarak yeni bir çatı altında grup kurduracağı da iddia edilmişti. Ancak seçim sonuçlarıDemirel’i de hüsrana uğrattı. Demirel’e yakın isimlerinden birçoğu seçilemezken 10 isim Meclis’e girmeyi başardı.


Bugün’de yer alan habere göre, işte o isimler: Demirel’e yakınlığı ile bilinen Turhan Tayan, CHP Bursa 2. sıra adayı olarak seçildi. Bir dönem merkezsağınönemli isimleri arasında sayılan Tayan, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı yapmıştı. Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Sinan Aygün Demirel’e yakınlığı ile biliniyor. Aygün, Ankara 2. Bölge’den CHP listesindenMeclis’egirdi. Demirel’in Başbakanlığı dönemindeDYP’de il başkanlığı, daha sonra da genel başkan yardımcılığı yapan Bülent Kuşoğlu CHP’den milletvekili seçildi. Bir dönem Tansu Çiller ve Mehmet Ağar’ın sağ kolu olan Celal AdanMHPİstanbul 2. Bölge’den seçildi.


BAHÇELİ’Yİ ARADI


Geçmişte Anavatan ve DYP’den milletvekilliği yapan Aydın Ayaydın, İstanbul 2. Bölge’den CHPmilletvekili seçildi. DYP’de genel başkan yardımcılığı yapan eski vekil Aytun Çıray CHP; daha önce DYP ve Anavatan partilerinde siyaset yapan Maliye eski Bakanı Sümer Oral ise Manisa MHPlistesinden Meclis’e girdi. Demirel’in Oral’ın adaylığı için Bahçeli’ye telefon ettiği iddia ediliyor. 1993-1996 yılları arasında DYP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bahattin Şeker, Bilecik’ten MHP milletvekili seçildi. Şeker Demirel’in kefil olduğu isimlerin başında geliyordu.


YAKIN ARKADAŞI


Demirel’e yakınlığıyla bilinen Ergenekon davası tutuklusu olarak cezaevinde bulunan Mehmet Haberal, Zonguldak’tan CHP 1. sıra adayı olarak seçildi. Demirel’in yakın dostlarından Süheyl Batum da Eskişehir’den CHP milletvekili seçildi. Batum, Encümen’i Daniş tarafından Demokrat Parti’nin başına da getirilmek istenmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ