Haber 16

Demirtaş’ın Erdoğan’a cevabı sert oldu!

BDP lideri Demirtaş iki dil tartışmasına sert çıkan Başbakan’ı bölücülükle suçladı.

Demirtaş’ın Erdoğan’a cevabı sert oldu!
  • Politika / Son Dakika
  • 27 Aralık 2010
  • Demirtaş’ın Erdoğan’a cevabı sert oldu! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

İki dilli yaşam ve demokratik özerklik tartışmalarıyla ilgili BDP’ye ağır eleştiriler yönelten Başbakan Tayyip Erdoğan’a cevap gecikmedi.


“Biz kardeşliği, Başbakan bölücülüğü derinleştirmektedir” yorumu yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Tehdit ve hakaretle bu değişimi durduramaz. İlla bize bedel ödetecekse kellemizi kesse bile gövdemiz dimdik ayakta duracaktır” dedi.


ALLAH’A ŞİRK KOŞUYOR


Demirtaş, “Başbakan, Allah’a şirk koşuyor. Ne diyor. ‘Ben hepinizi tekleştireceğim. Tek dil olacaksanız. Benim milletim tektir, diliniz tektir’ diyor. Şimdi Allah diyor ki ‘ben sizleri farklı farklı yarattım.’ Senin haddine midir bunları tekleştirmek?” dedi.


“Sayın Başbakan bu ne biçim müslümanlık anlayışıdır?” diye soran BDP lideri, “Hangi kitapta yazıyor bunu bir göster bakayım bize. Neyi tekleştireceksin? İnsanlar diliyle, kültürü ile kimliği ile doğar, etnik kimliği ile diliyle doğar. Bunu tekleştireceğim deyip, ırkçılık, milliyetçilik dalgası yaratarak eğer Kürtleri sindireceğini sanıyorlarsa, ben BDP’nin Eş Başkanı olarak şunu ifade ediyorum ki Kürtler sinmeyecektir ama, Türkiye’de kardeşlik hukukunu bozmamak için de elinden gelen gayreti gösterecektir Kürtler. Çünkü, bu ülkede birlikte yaşamak istiyor Kürtler” dedi.


GÜNEŞİN DOĞUŞUNU ENGELLEYEBİLİYOR MUSUNUZ?


Demirtaş, “Sayın Başbakan yine şunu bilmelidir ki böyle tehdit ederek hakaret ederek bu değişimi durduramazsınız. Eğer AKP’nin gücü güneşin doğmasını durdurabiliyorsa, yağmurun yağmasını engelliyorsa ve rüzgarın esmesini engelliyorsa bu değişimi de durdurabilir” diye konuştu.


Demirtaş, bu tartışmalar nedeniyle kendilerine bedel ödetilmesi konusunda ise, “İlle de bedel ödeteceklerse şunu da bilmeleri lazım. Kellemizi kesseler, başsız vucudumuz ayakta dimdik duracaktır. Bundan da kuşkuları olmasın. Halkımız da bundan emin olsun. Biz demokrasiye inanıyoruz. Şu anda yaptıkları bölücülüğü derinleştirmektir. Başbakan’ı en çok alkışlayan destekleyen milliyetçiler olmuştur” diye konuştu.


HAYIRLI İTTİFAKLAR DİLEDİ


BDP lideri, “Dikkatinizi çekerim Başbakan’ın sözleri en çok Türk milliyetçilerinde yankı bulmuştur. Memnuniyet uyandırmıştır. Hayırlı uğurlu olsun ittifakları. Başbakan anlaşılıyor ki, seçime doğru giderken Türk milliyetçiliği ile bu şekilde ittifak, el ele, kol kola yürümek istiyor. Kendi tercihidir seçimini yapmıştır. Hayırlı uğurlu olsun seçimi. Ama biz bildiğimiz, inandığımız demokrasi yolunda özgürlükler yolunda devam ederiz” dedi.


BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?


Başbakan Erdoğan bütçe görüşmelerinin son gününde iki dilli yaşam ve demokratik özerklik tartışmalarına yönelik şunları söylemişti:


“Özerklik tartışması, demokratikleşmeyi, Türkiye’nin ileri demokratik standartlara kavuşmasını hazmedemeyenlerin çirkin bir tezgahı.


Hiçbir ciddiyeti ve derinliği olmayan bu projeleri, benim Kürt kökenli kardeşlerimin talebiymiş gibi takdim etmek, çok büyük bir haksızlıktır.


Ne terör örgütü, ne de onun uzantıları, hiç bir zaman benim Kürt kökenli vatandaşımın temsilcisi, sözcüsü olmamıştır. Bundan sonra da asla olmayacaktır.


Milletim müsterih olsun, biz kimseye bu ülke üzerinde ameliyat yaptırmayız, kimseyi bu milletin hissiyatıyla oynatmayız.


Ortak dil Türkçe’dir, bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez.


Terör örgütünün ve onun uzantılarının, her seçim öncesinde olduğu gibi yeniden taşeronluk üstlenerek, iç politikayı dizayn etme girişimlerini karşılıksız bırakmayız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ