Haber 16

Deniz Feneri’den, Simav’a 21 prefabrik ev

Deniz Feneri Derneği, 19 Mayıs’ta 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelen Kütahya’nın Simav ilçesine naklettiği konutlardan, kurulumu tamamlanan 21 prefabrik eve engellileri yerleştirdi.

Deniz Feneri’den, Simav’a 21 prefabrik ev
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 28 Mayıs 2011
  • Deniz Feneri’den, Simav’a 21 prefabrik ev için yorumlar kapalı
  • 368 KEZ OKUNDU

Dernek yetkililerinden Galip Kapusuz, yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından yardım faaliyetlerine başladıklarını bildirdi.


Muradınlar Mahallesi’nde kurulumunu tamamladıkları 21 prefabrik konuta engelli depremzedeleri yerleştirdiklerini belirten Kapusuz, tırlarla 60 konutu daha Simav’a getirdiklerini söyledi.


20’şer metrekarelik konutlardan 16’sının ilçeye bağlı Beyce beldesine, kalanının ise Muradınlar Mahallesi’ne kurulması için çalışmalara başlandığını anlatan Kapusuz, elektrik ve su tesisatları bulunan konutların, çekyat, yatak, uyku seti, halı, sandalye, battaniye, elektrikli ısıtıcı ve mutfak malzemesi gibi eşyalarıyla ve gıda kolileriyle teslim edildiğini bildirdi.


Öte yandan, Simav’a getirilen afet evlerinin, geçen yıl Elazığ’daki depremde kurulan ve depremzede ailelerin kalıcı konutlara geçinceye kadar barındığı evler olduğu ifade edildi.


TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI YOKUŞ’TAN ÇADIR KENTE ZİYARET


Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Simav’da çadır kentlerde kalan vatandaşları ziyaret ederek, ”Geçmiş olsun” dileklerini iletti.


Yokuş, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Simav’ın zorunlu hizmet kapsamına alınması gerektiğini söyledi.


Bazı memurlara yönelik işe gelememe durumunda soruşturma açılması veya izinden düşülmesi gibi yaklaşımlar olduğunu belirlediklerini ifade eden Yokuş, ”Böyle bir anlayış içerisinde memurların sağlıklı hizmet verme imkanı bulunmamaktadır. Şu anda kamu çalışanlarının bir bölümü burayı terk etmek istiyor. Burada yaraları saracak bir çalışma acilen yapılmalıdır” dedi.


Türk Eğitim-Sen Kütahya İl Başkanı Mehmet Karabekir ise Eynal Kaplıcaları’nda kalan kamu çalışanlarının, turlar kapsamında ziyaretçiler gelince çıkarılacaklarını öğrendiklerini belirterek, ”Ekonomisinin dünyada 17. sıraya oturtulduğu iddia edilen bir devletin, kamu çalışanlarının bir tür masrafını da karşılayacak güçte olduğunu zannediyorum. Bu hassasiyetin gösterilmesi, kamu çalışanları olarak hepimizi sevindirecektir” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ