Haber 16

Deniz otobüsü gemiyle çarpıştı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) Bandırma-Yenikapı seferini yapan deniz otobüsüne bir gemi çarptı.

Deniz otobüsü gemiyle çarpıştı


Yenikapı seferini yapan deniz otobüsü, Küçükçekmece açıklarında hareket halindeki gemiyle çarpıştı.

Katamaran tekne tipi, 42,9 metre boyunda, 12,4 metre genişliğindeki Mehmet Reis, bugün saat 15.30’da Bandırma’dan hareket etti. İçindeke 350 yolcunun bulunduğu Mehmet Reis, saat 18.00, ticari gemi New Breeze ile karşılaştı. Sol tarafından hasar oluşan İstanbul Deniz Otobüsleri’ne (İDO) ait Mehmet Reis’te iki yolcunun ayakları kırıldı, bir yolcu da kalp krizi geçirdi. Mehmet Reis, içindeki yaralılar ve hasta ile birlikte yoluna devam etti.

Mehmet Reis, saat 18.30’da Yenikapı İskelesi’ne yanaştı. Yaralı anne ile kızı ile kalp krizi geçiren yolcu hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Anne kız tedavilerinden sonra taburcu edildi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “Mehmet Reis, İstanbul’a yaklaşırken bir yük gemisiyle çarpıştı. Kaptan durumu acil operasyon merkezimize iletti. Hemen acil eylem planına geçtik. Deniz otübüsünde hemen araştırma yapıldı. Hareket ettiği belirlenince yolcuların güvenliği için deniz otobüsünün hızlı bir şekilde seyrini devam etmesi kararı verildi. Tüm yolcular Yenikapı İskelesi’nde hemen tahliye edildi ” dedi.

Singapur’da 2007 yılında inşa edilen 449 yolcu kapasiteli Mehmet Reis, 28 Mart 2008’de Orhan Gazi Hızlı Feribotu ve Murat Reis Deniz otobüsü ile beraber hizmete girmişti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ