Haber 16

Deniz Ürünü Tüketimi Alzheimer Riskini Azaltıyor

Amerika’da yapılan bir araştırma balık ve deniz ürünleri tüketenlerde Alzheimer görülme olasılığının düşük olduğunu gösterdi.

Deniz Ürünü Tüketimi Alzheimer Riskini Azaltıyor
  • Sağlık / Son Dakika
  • 24 Şubat 2016
  • Deniz Ürünü Tüketimi Alzheimer Riskini Azaltıyor için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

ABD’deki bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, deniz ürünleri tüketmenin hafıza üzerinde bir etkisi yok ancak Alzheimer gelişimi önemli ölçüde geriletiyor. Voice of America (Amerika’nın Sesi)’nin haberine göre, Chicago’daki Rush Üniversitesi’nden araştırmacılar, öldükten sonra üniversiteye organlarını bağışlayan 286 kişinin beynindeki civa miktarını ölçtü. Bunun sonucunda deniz ürünlerini daha fazla tüketenlerin beyinlerinde bekledikleri gibi civa miktarının daha fazla olduğu görüldü. Ancak araştırmada bir başka sonuç daha ortaya çıktı. Buna göre haftada en az bir kez balık ve deniz ürünleri tüketmek, yaşlı kişilerde Alzheimer’ın gelişimini engelliyor.

Apoe4 geni Alzhemier’a neden oluyor
Habere göre, Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü Başkanı Cindy Lawler, kişilerin Alzheimer’a neden olan genlere sahip olsa da balık tükettikleri bir yaşam tarzıyla bunu engellemeye çalışabileceklerini belirtti. Rush Üniversitesi’indeki araştırmacılar, beyinde Alzheimer ve diğer demans hastalıkları ile bağdaştırılan daha az değişikliğe rastladıklarını kaydetti. Bulgulara ‘Apoe4′ geni taşıyan bir grup yaşlı denekte ulaşıldı. Bu geni taşıyanlar Alzheimer hastalığına daha fazla yakalanıyor. ‘Apoe4′ geni taşıyanlarda aynı zamanda yüksek kolesterol da bulunuyor. Bu da Alzheimer’ın beyinde plaklara sebep olması ile bağdaştırılıyor. Araştırma, Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü tarafından finanse edildi ve sonuçlar Amerika Tıbbi Bilimler Birliği Dergisi’nde yayınlandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ