Haber 16

Denizli’de 38 çiftçiye büyükbaş hayvan desteği

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma…

Denizli’de 38 çiftçiye büyükbaş hayvan desteği
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 26 Mayıs 2011
  • Denizli’de 38 çiftçiye büyükbaş hayvan desteği için yorumlar kapalı
  • 401 KEZ OKUNDU

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Denizli’de 38 aileye 76 büyükbaş gebe düve ve hazır yem desteği sağlandı. Grup Bazlı Hayvancılık Projesi’nden merkez ilçeye bağlı Kurtluca, Yeniköy, Küçükdere, Develi, Güzelpınar, Salihağa köyleri ve Uzunpınar beldesindeki vatandaşların yararlandığı belirtildi.


Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda düzenlenen hayvan dağıtım törenine, Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ticaret Borası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Güngör, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Işık, SYDV olarak şu ana kadar yürüttükleri projeler hakkında bilgi vererek, bundan sonraki dönemlerde de projeleri uygulamaya devam edeceklerini söyledi.


Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de köylerin ve köylünün kalkındırılması için yürütülen güzel bir projenin hayata geçmesine tanıklık ettiklerini belirterek, projenin insanlara çalışmayı sevdiren bir proje olduğunu ifade etti.


Vali Yavuz Erkmen ise 2003-2010 yılları arasında 3294 Sayılı Kanun kapsamında 4 bin 272 haneye 8 bin 453 adet büyükbaş, 4 bin 774 küçükbaş hayvan ve 3 aylık yem desteği verildiğini söyledi.


Denizli’nin 2003-2010 yılları arasında hayata geçirilen projelere, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nden aktarılan 40 milyon TL kaynakla Ege Bölgesi’nde birinci Türkiye’de de ikinci olduğunu belirten Vali Erkmen, kentin hayvancılıkta büyük aşama kaydettiğini söyledi. Ege Bölgesi’nin tek Et Balık Kurumu Et Kombinası’nın Denizli’de kurulmasıyla da hayvancılıkla uğraşanların sayısının artacağını kaydeden Erkmen, aynı zamanda da hizmet sektörünün gelişeceğini ifade etti.


Vali Erkmen, vatandaşlara verilen büyükbaş hayvanların bedellerinin 3 yıl sonra geri ödemesinin başlayacağını, 6 yılda eşit taksitlerle faizsiz olarak ödeneceğini aktardı. Erkmen, proje kapsamında 38 haneye 76 adet büyükbaş hayvan ve yem desteği için 506 bin 251 lira harcandığını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar, kurayla belirlenen vatandaşlara teslim edildi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ