Haber 16

Dil öğrenmek için hangi yaş uygun?

Bebeğiniz doğduğunda DVD’lere, öğretici kartlara veya resimli kitaplara ihtiyacınız olmayabilir. İngilizce, Almanca, Fransızca ya da Çin’ce kısacası yabancı dil öğrenmek için en uygun yaş hangi yaş?

Dil öğrenmek için hangi yaş uygun?
  • İslam / Son Dakika
  • 29 Haziran 2010
  • Dil öğrenmek için hangi yaş uygun? için yorumlar kapalı
  • 348 KEZ OKUNDU

Bebeğiniz doğduğunda DVD’lere, öğretici kartlara veya resimli kitaplara ihtiyacınız olmayabilir. Fakat araştırmacılar bebeğinizi yeni bir dille tanıştırmak için çok beklememenizi öneriyor.

İkinci bir lisanı öğrenmenin zirvede olduğu belirli dönemler vardır. Ancak araştırmacılar bu konuda hem fikir değiller. Bazıları bu sürenin 6-7 yaşta bittiğini, diğerleri ise ergenlik çağına kadar devam ettiğini söylüyorlar. Bu dönemden sonra bir insanın yeni bir dil öğrenmesi daha da zorlaşıyor.

Çocuklar ikinci bir dili öğrenmede yetişkinlerden daha yeteneklidir. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin en iyi seçenek olduğu belirtiliyor. Çünkü bu okullardaki öğrenciler diğer öğrencilerden daha fazla hikâye, sosyal çalışma ve matematik içerikli derse sahipler.

Küçük yaşta ikinci bir dili öğrenmek çocuğun ana dilindeki yeteneklerini engellemiyor. Çocukların beyni tüm dilbilgisine ait kuralları çok çabuk kavrıyor. Ancak, bir çocuğun Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Rusça ve Portekizce’yi iyi konuşması 50 yıl sonra da bu dilleri konuşacağı anlamına gelmiyor. Çünkü dil üzerinde çalışmadığı sürece yetenekleri geriler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ