Haber 16

Din sevgisi PKK’ya ilgiyi azaltıyor!

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü için Van’da yapılan araştırmada, insanların dindarlık seviyesi arttığında PKK sempatisinin azaldığı ortaya çıktı.

Din sevgisi PKK’ya ilgiyi azaltıyor!
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Ağustos 2011
  • Din sevgisi PKK’ya ilgiyi azaltıyor! için yorumlar kapalı
  • 196 KEZ OKUNDU

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’ne (GBE) sunmak üzere tez hazırlayan Onur Akyar’ın, Kürtçe bilen 10 öğrenciyle yaptığı ankette dindarlık seviyesi arttıkça PKK’ya olan sempatinin ciddi oranda düştüğü görüldü. Sonuçları değerlendiren GBE’den Prof. Dr. Remzi Fındıklı “Doğu’da son senelerde akil adamlar dediğimiz şeyh türü, ‘dur’ deyince durduran kişilerin kalmaması gençleri başıboş bıraktı. Bu duruma son vermek için yapılması gereken, dini önderlerin sahaya çıkarılmasıdır” dedi. Anadili Kürtçe olan 82’si kadın 375 kişinin namaz kılma durumu, PKK sempatisi gibi konularda yapılan ankette şu sonuçlar çıktı:


– Hiç namaz kılmayanların PKK sempatisi, namazlarını tam olarak kılanlara göre ise çok daha yüksek olduğu belirlendi.


– Hiç namaz kılmayanların ayrımcılık algısı yüzde 57 oranındayken, günlük namazlarını tam olarak kılanlarda bu oranın yüzde 38’e düşüyor.


– Ülkenin değerlerine aidiyet duygusunun da hiç namaz kılmayanlarda yüzde 65 olarak belirlenirken, günlük namazlarını tam olarak kılanlarda bu oranın yüzde 86’ya çıktığı görüldü.


– Beraber yaşama isteğinin de hiç namaz kılmayanlarda yüzde 63, namazlarını tam olarak kılanlarda bu isteğin yüzde 89’a çıktığı tespit edildi.


– PKK sempatizanları içerisinde federatif yapıyı istemeyenlerin sayısı 173 iken, bu yapıyı isteyenlerin sayısının sadece 20 olduğu sonucuna ulaşıldı.


– Bağımsızlık taraftarları, PKK sempatizanları içinde sadece 19 kişi olarak belirlenirken, bağımsızlık istemeyenlerin ise 174 kişi olduğu tespit edildi.


STAR GAZETESİ


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ