Haber 16

Dinlemeye karşı eski telefon

TİB Başkanvekili Nihat Şen, TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu’nda yaptığı sunumda, milletvekillerine yasadışı dinlemelere karşı önerilerde bulundu

Dinlemeye karşı eski telefon
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Şubat 2013
  • Dinlemeye karşı eski telefon için yorumlar kapalı
  • 271 KEZ OKUNDU

TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) Başkanvekili Osman Nihat Şen, yasadışı dinlemeleri önlemek için eski tip, akıllı olmayan cep telefonu kullanılmasını ve telefonun kimseye dokundurulmamasını önerdi. TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, TİB Başkanvekili Şen’in komisyona yaptığı sunuma ilişkin bilgi verdi. Buna göre, komisyonda milletvekillerinin “Dinlendiğimizi nasıl anlarız? Konuşurken telefondan cızırtılar geliyor” sorusuna Şen, “Telefonla dinlendiğinizi bu tür şeylerle tespit etmeniz kesinlikle mümkün değil, çok temiz dinleniyor hiçbir cızırtı yok. Sesti, mandaldı, aradaki birtakım kesilmelerdi…Bunlar dinlemeyle ilgili konular değil” dedi.
DİNLEME PROGRAMI TELEFONA YÜKLENİYOR

Şen dinlemeye karşı milletvekillerine, “eski tip klasik, akılsız telefon cep telefonu” kullanmalarını önerdi, kendisinin de kullandığı bu tip bir telefonu milletvekillerine gösterdi. Milletvekillerinin dinlenip dinlenmediğine, böyle bir endişesinin olup olmadığına yönelik sorusu üzerine de Şen, bilgisayarcı olduğunu ve bu işlerin nasıl yapıldığını bildiğini dile getirdi. Şen, bu yüzden eski tip telefonu tercih ettiğini kaydetti. TİB Başkanvekili Şen, milletvekillerine, telefonlarını kimseye dokundurmamalarını da önerdi, yasa dışı dinleme yapan kişilerin bu telefonlardan kendilerine mesaj attığını ve dinleme programını telefona yüklediğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ