Haber 16

Dışişleri bakanından açıklama

Ahmet Davutoğlu, Japonya’daki Türk vatandaşları hakkında bilgi verdi..

Dışişleri bakanından açıklama
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Mart 2011
  • Dışişleri bakanından açıklama için yorumlar kapalı
  • 230 KEZ OKUNDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendilerine ulaşan bilgilere Japonya’daki depremde Tokyo Büyükelçiliğinde hasar meydana gelmediğini, ülkedeki Türk vatandaşları arasında da can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.


Davutoğlu,Türkiyeile BM Kalkınma Programı (UNDP) arasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın imzalanmasından sonra UNDP Başkanı Helen Clark ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Japonya’da büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını, Dışişleri Bakanlığı olarak ilk andan itibaren gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.


Bakanlık içinde de konuyla ilgili özel bir birim oluşturulması talimatı verdiğini belirten Davutoğlu, “Japonya kalkınmış bir ülke, ancak biz de bütün imkanlarımızla yardıma hazırız. BugünJaponyaDışişleri Bakanıyla temasa geçeceğim ve kendisine bu konuda dayanışma mesajımı ileteceğim” dedi.


Kendilerine ulaşan bilgilere göre Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliğinde herhangi bir hasar meydana gelmediğini kaydeden Davutoğlu, “Büyükelçilik yetkilileri, Japonya’daki vatandaşlarımızla temas halinde. Japonya’daki Türk vatandaşlarımızla ilgili şu ana kadar ulaşmış olumsuz bir haber yok” diye konuştu.


Davutoğlu, “Japon halkına felaket dolayısıyla geçmiş olsun” ifadesini de kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ