Haber 16

Dışişleri:İsrail sonuçlarına katlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İsrail’in yardım gemilerine saldırısını en ağır şekilde protesto etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail’in saldırısı diplomatik şekilde en ağır ifade ile kınandı.

Dışişleri:İsrail sonuçlarına katlanacak
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Mayıs 2010
  • Dışişleri:İsrail sonuçlarına katlanacak için yorumlar kapalı
  • 288 KEZ OKUNDU

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in sivillere karşı güç kullanımını en ağır şekilde protesto ederek, uluslararası hukukun ihlali sayılan bu olayın iki ülke ilişkilerinde “telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini” bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivillere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından güç kullanıldığı hatırlatılarak, “Elde edilen ilk bilgilere göre en az iki kişinin hayatını kaybetmiş ve 30;dan fazla kişinin yaralanmış olmasını en ağır şekilde protesto ediyoruz” denildi.


Açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:


“İsrail masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir. İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir.”


Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin sürdürdüğü girişimlerin yanı sıra bakanlığa davet edilen İsrail’in Ankara Büyükelçisi nezdinde bu kabul edilemez olayın kuvvetle kınanmakta ve kendisinden acilen izahat talep edilmekte olduğu da bildirilen açıklamada şöyle denildi:


“Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekecektir.


Hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralananlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ