Haber 16

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın

Uzmanların yardımıyla kişiye özel olarak yapılmayan diyetin insan sağlığına zarar verilebileceği belirtildi.

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Mayıs 2012
  • Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın için yorumlar kapalı
  • 242 KEZ OKUNDU

Uzmanlar, yaz aylarında insanların kışın aldıkları fazla kiloları vermek için diyete başladıklarını belirterek, zayıflama diyetlerinin kişiye özgü olarak ve doktor veya diyetisyen tarafından özel olarak beslenme alışkanlıkları, meslek ve yaşam tarzına uyumlu olarak düzenlenmesi gerektiği uyarısında bulundu.


Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bahar mevsiminin ‘diyet mevsimi’ olarak da bilindiği belirtilerek, “Yaz aylarının yaklaşması ile vatandaşlarımız bahar mevsiminde spor merkezlerine, zayıflama merkezlerine yönelmekte veya evde kendi kendilerine bir uzmana başvurmadan etrafındakilerden duydukları veya çeşitli gazete ve kitaplarda yer alan zayıflama diyetlerini uygulamaya çalışmaktadırlar. Oysa zayıflama diyetleri kişiye özgüdür ve doktor ve/veya diyetisyen tarafından size özel olarak beslenme alışkanlıklarınız, mesleğiniz ve yaşam tarzınızla uyumlu olarak düzenlenmelidir.” denildi.


Kişiye özel olmayan diyet uygulamalarının sağlığa zarar verebileceği uyarısı yapılan açıklamada, “ahar mevsiminde hava koşullarının iyileşmesi ile birlikte fiziksel aktivite yapma olanakları da artmaktadır. Her gün düzenli olarak yapılan 30 dakikalık bir yürüyüş vücut ağırlığının dengelenmesine, kemik sağlığının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ