Haber 16

Dizi izle dizi

Dizi izle dizi Samanyolu TV, Kendimize Doğru dizisi özeti izle. Samanyolu TV, Kendimize Doğru dizisi ile her gün seyirciyi yakından ilgilendiren ayrı bir konuyu işlemeye devam ediyor

Dizi izle dizi
  • Diziler / Son Dakika
  • 22 Ağustos 2012
  • Dizi izle dizi için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Samanyolu TV, Kendimize Doğru dizisi özeti izle. Samanyolu TV, Kendimize Doğru dizisi ile her gün seyirciyi yakından ilgilendiren ayrı bir konuyu işlemeye devam ediyor. Samanyolu TV, 2012 yılı Ramazan ayında Özgün yerli dizi Kendimize Doğru ile fark attı. Diğer Tüm televizyon kanalları klasik iftar programı yaparken Samanyolu TV bir ilki gerçekleştirdi ve o saatte dizi koydu. Dizi konusu itibariyle dini temaları işlediği için tepki çekme yerine ilgi çekti. Pazar akşamı dedikodu, hüsn-ü zannı konu alan bölümünde imam Emir’i teftişe gelen Diyanet müfettişleri gerçeği son anda ortaya çıkardı.
 
Samanyolu TV, 2012 Ramazan’ında radikal bir uygulama yaptı, iftar saatinde dini yayın, canlı sohbet veya Kur’an-ı Kerim tilaveti yerine hayali Gedikli Kasabası’nda yaşananların konu edildiği bir diziyi yayına koydu.
 
Açıkcası, yemek programları, bahçelerde bağlarda bir kaç hocanın habire sohbet ettiği canlı iftar programları artık miadını doldurdu ve izlenme oranları düştü. Sadece Konya’da bile toplam 5 kanalda iftar saatinde şehrin 5 ayrı noktasından çeşitli yetkililerin konuşma yaptığı canlı iftar programlarını görmek o saatte hiç de iştah açıcı gelmiyor insana, insan, güle eğlene sofraya oturmak, dini mevzular, ağır konuşmalar yerine hoş sohbet bir şeyler dinlemek, rahatlamak, gevşemek istiyor iftar saatinde. İşte bu dizi tam da bu ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış.
 
Dizi, camiisi olmadığından askeriyenin verdiği müştemilattan yapılan derme çatma bir mescit açabilen kasabalıların kasabaya atanan genç imam efendinin gelişi sonrasındaki yaşadıkları komik olayları anlatıyor. Bilmiyorum dizikolik Türk izleyicisinin dikkatini çekti mi, ancak şu ana kadar 8 bölüm yayınlandı, hiç birisini kaçırmadan izledik. İftarı yeme içme için değil, yeni bölümü izlemek için dört gözle bekliyoruz dersem bilmem bana ne dersiniz, ama öyle…
 
Bir müteahhit ve eşi, doktor kızları, aşçı bir kadın, ayrı yaşadığı ‘softa’ eşi ve 2 çocuğu ve ergenekoncu(!) bir radyocunun da sakinlerinden olduğu kasabaya imam olarak gelen Emir hoca, aslında bir avukat. Fahri olarak imamlık yapmak için geldiği kasabada halkın ilginçliklerine bir süre sonra o da uyum sağlıyor. Fragmanında ve dizinin gazetelerdeki ilk tanıtımında Bayhan diye bildiğimiz star yarışmalarının meşhur isminin de dizide oynayacağı belirtilince ben açıkcası dizinin ‘starı’ Bayhan olacak sanmıştım.O ise dizide, Ayhan adında bir askeri oynuyor ve doktor kızımıza da aşık. Bu arada belirtmekte fayda var, bu yazıyı okuduktan sonra izleyecekler sakın şaşırmasınlar, diziye ağır bir postal kokusu siniyor fakat bu postal başka postal. Dizi, Türk dizileri içinde asker ironisi yapan, darbe esprisi yapan (cuma günkü bölümde zekat toplayan imama elindeki parayı uzatan komutan aynen şöyle dedi: Al imam efendi al.Sözümüzü dinletmek için illa darbe mi yapmamız lazım!) Amma Komutan da dört dörtlük bir asker ve diziye varlığıyla apayrı bir asalet katıyor.Dizi, askerin dine karşı olmadığını fonda sürekli askerleri göstererek iyice vurguluyor.
 
Ergenekoncu radyocu Ferit’in iki de bir ulusalcılara gönderme yapıp dindar kesime taş atması, yeşiller-koyu yeşiller-dinciler gibi yaftalar takması, ancak her eleştirisinin hoşgörü ile karşılanması, bu kadar farklı insanın aynı kasabada kardeşçe uyum içinde yaşaması insana keşke dizilerde gördüğümüz şeyler hayal olarak kalmasa, bu kasabalar gerçek olsa dedirtiyor.
 
Biz diziyi izlerken ailecek çok eğleniyor hatta önümüzden su için, çay için geçen olursa ikaz ediyor, bu gibi gereksinimler için aile fertlerinden ‘reklam arası’na kadar beklemesini rica ediyoruz!
 
Kendimize Doğru, istenirse şirin, sıcak, seviyeli, kaliteli; esprileri yerli yerinde diziler; samimi, dostça, bitaraf ve pozitif mesajlar yüklü dini diziler de yapılabileceğini görmenin hazzını yaşatıyor aynı zamanda her bölümde.
 
İzlemeyenlere hemen belirtelim, iftara 20 dk. kala Samanyolu’nu bir zahmet açıverin. Henüz çok şey kaçırmadınız. Kaliteli esprilerle ve softası, dincisi, askeri, sosyalisti, açığı, kapalısı ile herkesin kucaklaştığı herkesi kucaklayan bu dizi ile güle oynaya iftarınızı açın.
 
Samanyolu TV, Kendimize Doğru dizisi ile her gün seyirciyi yakından ilgilendiren ayrı bir konuyu işlemeye devam ediyor. Pazar akşamı dedikodu, hüsn-ü zannı konu alan bölümünde imam Emir’i teftişe gelen Diyanet müfettişleri gerçeği son anda ortaya çıkardı. 
 
Daha fazlası için
www.kuretv.com web adresi ziyaret edilebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ