Haber 16

Dizi izle yelim

Dizi izle yelim diyenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Diziizleyelim sayfamızda yakında dizi izleyebileceksiniz. Dizi izlemek için en doğru site haber16 dizi bölümüdür.

Dizi izle yelim
  • Diziler / Son Dakika
  • 28 Ağustos 2012
  • Dizi izle yelim için yorumlar kapalı
  • 339 KEZ OKUNDU

Dizi izle yelim diziizleyelim Sene 2012, yani 86 sene sonra yine aynı üç konuyu konuşuyoruz, gazetelerin manşetlerinde yine bu üç temel ve değişmeyen konu.
Bu kadar sorun çözme acemisi, beceriksizi bir toplum, bir devlet olabilir mi?
Bayram nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Gül bir açıklama yapıyor, çok önemli konulara değiniyor, demecinde de şöyle bir ifade yer alıyor: “Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki bu ülke hepimizindir. Herkes bu ülkenin eşit haklara sahip, asil ve özgür vatandaşlarıdır.”
Dizi izle yelim Bizim ülke anormal dediğim zaman kimileri çok kızıyor, kanlarına dokunuyor ama elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün, Cumhuriyet’in yüzüncü senesine yaklaşık on sene kalmış iken bir Cumhurbaşkanı “herkes bu ülkenin eşit ve asil vatandaşlarıdır” deme ihtiyacını duyuyor ise, ortada çok ciddi sorunlar, büyük anormallikler, yapılmış ve yapılagelen çok büyük hatalar var demektir.
Mesela, İsveç Kralı bir bayram nedeniyle acaba “bütün isveçliler eşittir” gibi bir demeç verme ihtiyacı hisseder mi?
Dizi izle yelim Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’ün bu demeci vesilesiyle gelelim yol haritasının belli olduğunu düşündüğüm Kürt meselesine.
Kürt meselesinin bir demokrasi-hukuk devleti ama bir de PKK boyutu var.
Dizi izle yelim Toplumlarda, tabiatta biz insanların ve devletlerin kontrol edebileceği ve edemeyeceği değişkenler var.
Kontrol edebileceğimiz değişkenler alanında her şeyin evet HER ŞEYİN sonuna kadar gereklerini yerine getirir iken, kontrolümüz altında olamayan değişkenleri de izlemekle yetinmeliyiz.
Dizi izle yelim Kürt meselesinin demokrasi-hukuk devleti boyutları tümüyle kontrolümüz altında değişkenlerdir, bu alanda her şeyi sonuna kadar yapmak zorunda Türkiye Devleti.
Meselenin PKK boyutu ise, bir dizi nedenden, beceriksizlik olabilir, rant ilişkileri olabilir, küresel ilişkiler olabilir, anlaşılan Türkiye Devleti’nin bir kontrol değişkeni pek değil; izleyelim, topraklarımızda faaliyet gösteren ve yasal olmayan tüm silahlı güçlerle de güvenlik güçleri becerebildiğimiz ölçüde yasal ve meşru mücadelesini sürdürsün.
Ama meselenin demokrasi-hukuk devleti boyutu ile PKK boyutunu asla birbirine karıştırmayalım.
Dizi izle yelim Ve asla ama asla “terör sürerken, kan akarken hukuk reformları yapılamaz” gibi SÜPER APTALCA ifadeleri kullanmayalım; böyle dersek, anti hukuk reformu kesimleri kanı durdurmaz, mesele bu kadar basittir.
Demokrasi-hukuk devleti reformlarını da kürt meselesini çözmek, çözüme yaklaştırmak, Dizi izle yelim PKK’yı marjinalize etmek için falan değil, adam gibi bir devlet olmak için yapmak zorundayız, bunu da unutmayalım.
2023 senesinin güçlü devleti olabilmenin olmaz ise olmazları vardır ve bunları PKK’dan falan bağımsız yerine getirmek ZORUNDAYIZ.
Devlet tüm bunları yapar ve buna rağmen terör durmayabilir, muhtemelen de durmaz ama zaten reformların amacı terörü durdurmak değil adam gibi bir devlet olmak olmalıdır.
Devlet kendini teröre değil, hukuk devleti kıstaslarına endeksler, normali de budur.
Dizi izle yelim Anayasanın 66. maddesindeki saçma sapan yurttaşlık tanımı değişmelidir, daha doğrusu bu saçma madde anayasa hukukumuzdan atılmalıdır, “Ne mutlu Türküm diyene” yarı ırkçı sloganı devletin değil, kullanmak isteyen ırkçılığa eğilimli yurttaşların sloganı olmalıdır, bu slogan Kürt nüfusun çoğunluk olduğu bölgelerde dağlardan, taşlardan temizlenmelidir, sabahları çocuklara, üstelik Kürt çocuklara da “varlığım Türk varlığına armağan olsun” gibi saçmalıklar tekrarlatılmamalıdır vs. ve tüm bunlar PKK’nın toplumsal desteği azalsın diye, yani pratik bir amaca yönelik değil, adam gibi bir hukuk devleti ideali için yapılmalıdır.
Dizi izle yelim Lütfen şartlanmalardan gözü dönmüş biri bana “Ne mutlu Türk olana” değil, “Ne mutlu Türküm diyene” denmiş diye yanıt vermesin, çünkü bu daha da kötü, bir grup yurttaş için, Türk olmadıklarını bile bile bu etnik kimliği kabullen demek “Ne mutlu Türküm diyene” ifadesi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ