Haber 16

Doğalgaz’a zam geliyor

Bakan Yıldız, Şanlıurfa temasları kapsamında bölgenin enerji sorununa ilişkin, bölge illerinin valileri…

Doğalgaz’a zam geliyor
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 10 Mart 2012
  • Doğalgaz’a zam geliyor için yorumlar kapalı
  • 349 KEZ OKUNDU

Bakan Yıldız, Şanlıurfa temasları kapsamında bölgenin enerji sorununa ilişkin, bölge illerinin valileri, milletvekilleri ve bürokratları ile Polisevi’nde toplantı yaptı.


Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Yıldız, günün değerlendirmesini yapıp, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


DOĞALGAZA ZAM SİNYALİ!


Toprağa cemre düştüğünü hatırlatıp, bundan sonra çok soğuk yaşanmayacağına vurgu yapan Bakan Yıldız, bereket olarak yorumlanan kar ve yağmurların barajları doldurduğunu ifade ederek, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: “Şu ana kadar biz doğalgaz zammından ziyade vereceğimiz hizmetleri düşündük. Takdir edersiniz ki; ham petrolün fiyatı son aylarda çok fazla arttı. Bunlar bizim hoşlanmadığımız şeyler. Bölgemizdeki siyasi istikrarın sıkıntıya uğraması, Arap baharının getirdiği yükler enerji sektörüne olumsuz olarak yansıyor. Dolayısıyla dünyanın bize bu manada yük olduğunu görüyoruz. Ham petrolün yüzde 92’sini, doğalgazın da yüzde 97,5’ini ithal eden bir ülke olarak; ham madde ve döviz fiyatlarının artmış olmasından hoşlanmadığımızı belirtmek isterim.”


Bakan Yıldız, gazetecilerin doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki ısrarlı sorusuna, “Ben sorunuzu anladım” şeklinde karşılık verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ