Haber 16

Doğum günü sonrası facia

4 yaşındaki Gözdenur’un duran kalbi, müdahaleyle yeniden çalıştırıldı.

  • Son Dakika
  • 03 Eylül 2009
  • Doğum günü sonrası facia için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU

Bursa’da iplik ve demir yüklü kamyon, yol kenarında yürüyen anne kızın üzerine devrildi. 4 yaşındaki Gözdenur’un duran kalbi, müdahaleyle yeniden çalıştırıldı.

Küçük kızın doğum günü olduğu, annesiyle birlikte evlerindeki kutlamaya gelemeyen teyzesine pasta götürdükleri ortaya çıktı.

Acı olay Bursa’nın Gürsu ilçesine bağlı Yeşilevler Mahallesi’nde yaşandı. 4 yaşına giren Gözdenur Kart, ailesi ve yakınlarıyla birlikte Yenidoğan Mahallesi’ndeki evlerinde pasta kesip, doğum gününü kutladı. Ancak çok istemesine rağmen evinde işi olan teyzesi Sema, Gözdenur’un doğum günü kutlamasına gelemedi. Bu nedenle Gözdenur ve annesi Sevda Kart (36), evlerinde kestikleri pastadan teyzesine götürmek için yola çıktı. Anne ile kızı, yürüyerek Yeşilevler Mahallesi’ne giderken, akıllara durgunluk veren bir kaza geçirdiler. Ali Keskiner’in kullandığı 01 PA 270 plakalı iplik ve metal yüklü kamyon, virajı alamayıp, anne-kızın üzerine devrildi.

DURAN KALBİ AMBULANSTA ÇALIŞTIRILDI

Kazayla birlikte olay yerine sevk edilen itfaiye, sivil savunma ekipleri, yarım saatlik çalışmanın ardından üzerlerine düşen tonlarca ağırlıktaki koli ve metal parçalarının altında kalan küçük kız ve annesini kurtardılar. Anne Sevda Kart Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, Gözdenur ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük Gözdenur’un kalbi, ambulansa konulduğu anda durunca sağlık görevlileri kalp masajı yaparak çocuğu yeniden hayata döndürdüler. Annenin vücudunda kırıklar olduğu, kızının durumunun ise ciddi olduğu öğrenildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatıp sürücüyü gözaltına alırken, bölgedeki işaret levhalarının yetersizliği ise şikayet konusu oldu.

Kaza sırasında Sevda Kart’ın yanında kayınvalidesi ile büyük kızının da bulunduğu, ancak onların önden yürüdükleri için kurtuldukları belirtildi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ