Haber 16

Dolar Yükseldi!

Kırım’daki referandum sonrasında ABD ile Rusya’nın silahlı çatışmaya girmeyeceği beklentisinin artmasıyla dolar yatay bir seyir izliyor.

Dolar Yükseldi!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 18 Mart 2014
  • Dolar Yükseldi! için yorumlar kapalı
  • 384 KEZ OKUNDU

Kırım referandumu sonucunun ardından, mevcut durumun ABD ile Rusya arasında askeri müdahaleye kadar gitmeyeceği beklentisiyle küresel piyasalarda yaşanan iyimserliğe paralel kur ve faiz dün gerilerken dolar/TL bugün güne yatay başladı.
Bankalararası piyasada 2,2225’ten açılan dolar 2,2240 civarında seyrediyor. Piyasada bugün Hazine’nin Mart ayı iç borçlanma programı kapsamında bugün gerçekleştirdiği 16 ay vadeli kuponsuz tahvilin ilk ihracı ve Merkez Bankası’nın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı izlenecek.
PPK toplantısından bir politika değişikliği beklenmezken sonucun beklentiler dahilinde bir gelmesinin piyasa etkisi yaratmayacağı öngörülüyor. Mart ayı iç borçlanma programı kapsamında bugüne kadar 5 ihale gerçekleştiren Hazine yaklaşık 13,6 milyar TL’si piyasadan 16,44 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi. Hazine’nin ayı piyasa hedeflerine paralel tamamlaması için piyasadan 590 milyon TL borçlanması yeterli olacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ