Haber 16

DTP kapatıldı Diyarbakır karıştı

Karar DTP’lileri sokağa döktü. Hakkari ve Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da da protestolar başladı.

DTP kapatıldı Diyarbakır karıştı


DTP’nin kapatılması kararının açıklanmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polislerin mesailerine devam edecekleri telsizlerinden iletildi. Olası protesto ve gösterilere karşı DTP teşkilatlarında ve merkezi yerlerde polis ekipleri önlemleri artırdı.

OLAYLAR


ÇELİK YELEK GİYİN YANLIZ DOLAŞMAYIN


Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılması yönünde verdiği kararın ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ekipler, telsizlerden yapılan anonslarla uyarıldı. Haber merkezi tarafınan yapılan anonslarda ilçe emniyet müdürlükleri ve emniyet müdürlüklerine bağlı polis ekiplerinin özellikle resmi kurumların olduğu mahallelerde önlem alınması istendi. Ayrıca ekiplere, başta AK Parti ve MHP olmak üzere siyasi partilerin temsilciliklerine yönelik olası bir saldırıya karşı da dikkatli olunması söylendi. Kritik bölgelerde görev yapan ekiplerin çelik yelek giymeleri, tek başlarına dolaşmamaları, yanlarında en az bir memurun daha olması gerektiği konusunda uyarıldı.

DİYARBAKIR’DA POLİSE TAŞ


Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması kararının açıklanması sonrasında Diyarbakır’da olaylar çıktı. DTP’nin Diyarbakır il binası önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup, burada polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kulllandı. Olaylar devam ediyor.


HAKKARİ

Olayların şiddetlendiği Hakkari’de bir kişinin yaralanarak Hakkari Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındığı belirtildi.

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması kararını vatandaşlar evlerinde büyük bir dikkatle izlerken, kapatma kararı haberini duyan parti yandaşları ise mahallleleri birbirine kattı. Hakkari’nin 12 değişik mahallesinde olayların şiddetlendiği belirtildi.


İSTANBUL’DA PROTESTOLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, kararın açıklanmasının ardından Beyoğlu’ndaki İstanbul İl Başkanlığı önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kararın ardından Taksim’deki ara sokaklarda toplanan ve pankartlar açan bir grup, İl Başkanlığı binası önüne gelerek slogan atmaya başladı.

Bu arada, Tarlabaşı’ndan da küçük grupların Taksim’e doğru çıktıkları öğrenildi.

Öte yandan, İstanbul’un birçok ilçesinde, çıkabilecek olaylara karşı polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldıkları belirtildi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ