Haber 16

DTP’liler Apo dediklerine pişman oldu!

Kapatılan DTP’nin eski vekilleri Erbil’e gitti, azar yedi! Apo’suz, PKK’sız barış olmaz deyince bakın nasıl bir tepkiyle karşılaşıldı.

DTP’liler Apo dediklerine pişman oldu!


Kapatılan Demokratik Toplum Partisi’nin 3 milletvekili, Kuzey Irak temasları kapsamında bugün Erbil’deydi. Milletvekilleri, bir düşünce kuruluşundaki panelde, Erbilli Kürtlerin sert eleştirilerine maruz kaldı. Akademisyen Hemin Mirani, eski DTP’lilere “Neden hep Apo şöyle, Apo böyle dedi diyorsunuz? Biraz kendi iradenizle hareket etmeniz gerekmiyor mu?” diye sordu.

Eski DTP’lilere eleştiriler bununla da kalmadı.

Yazar Hasan Mustafa, “Türkiye’deki Kürtlerin İran, Suriye ve Türkiye’ye karşı savaştıklarını ve kendilerinin bu cepheye dahil olmak istemediklerini” belirtti.

Mustafa ile Mirani’nin sert eleştirileri eski DTP’li milletvekillerini şaşırttı.

Van Milletvekili Özdal Üçer, eleştirilere, “PKK’sız ve Öcalan’sız Kürtlerin sorunlarının çözülemeyeceği” iddiasıyla cevap verdi.

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, “AK Parti’liler buraya gelip sizi kandırıyor, inanmayın” diye konuştu. Sert eleştiriler üzerine, heyet, parlamento temaslarını gerekçe göstererek, salondan ayrıldı.

Heyet, bölgesel Kürt parlamentosunda, Meclis Başkanı Kemal Kerküki ile görüştü.

Bu, eski DTP’lilerin Irak’ta yapacağı en üst düzey temas olacak. Heyet Mesud Barzani ve Bölgesel Yönetim Başbakanı Berham Salih ile görüşmeyecek.

Dün Mahmur Kampı’na giden eski DTP’liler, yarın da daha küçük kampları ziyaret edecek.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ