Haber 16

‘e-muhtıra’ gecesi neler yaşandı?

‘e-muhtıra’ya ilişkin ilk kez konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan o gece yaşananları anlattı.

‘e-muhtıra’ gecesi neler yaşandı?
  • Politika / Son Dakika
  • 30 Nisan 2010
  • ‘e-muhtıra’ gecesi neler yaşandı? için yorumlar kapalı
  • 352 KEZ OKUNDU

Başbakan Tayyip Erdoğan 27 Nisan 2007’de TSK tarafından verilen e-muhtıra gecesini anlattı.  Erdoğan, TGRT Haber kanalında konuk olduğu programda 2007’deki 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin soruya “27 Nisan saat 23.25 çok farklı bir şeydi. Onu ekranda görünce ben hakikaten şaşırdım” dedi.


Başbakan, “Bu kadar uyumlu olduğumuz bir süreçte nasıl olur da böyle bir yaklaşım olur diye bu bizi şaşırtmıştı” diyerek şöyle konuştu:


“Demiştim ki bu kadar yaşananlar oldu bunlardan ders çıkarmıyor muyuz? Arkadaşlarımızla toplandık, saat 15.00 gibi, metin hazırlandı açıklama yapıldı. Arkasından SMS’ler çalışmaya başladı. Milletimizin, teşkilatımızın o anki teveccühünü unutmam mümkün değil. Hiçbir zaman çağdaş dünya bu tür şeylere olumlu bakmıyor. Bir taraftan siz başbakanlığa bağlı olacaksınız, hükümetin kurumu olarak kalkıp açıklama yapacaksınız. Böyle bir şey olamaz. Biz de siyaset kurumu adına cevabı verdik. Ki bu işin buraya gelmesini istemezdik. Kimse bu iktidara laiklik dersi vermeye de kalkmasın. Biz 82 anayasasındaki laiklik tanımı neyse bu tanımı ülkemizde dört dörtlük uygulayan bir iktidarız.”


Erdoğan, TÜBİTAK’ın Danıştay saldırısının kayıtlarıyla ilgili raporuna işaret ederek, “Kocatepe’de bize neler yaptıklarını gördünüz. Peki, bütün bunu yapanlar pişmanlık duyuyor mu?” diye sorarak şunları söyledi: “TÜBİTAK’ın vermiş olduğu rapor ve OYAK güvenlik teşkilatının buradaki silinen kayıtları ve silinmeyenler. Birçok şeyler silinebilir. Ama vicdanlar kayıtları öyle kolay kolay silmiyor. Biz isteriz ki OYAK’ın bağlı olduğu kurum da kalksın, bununla ilgili açıklamalarını cesurca yapsın.”


‘ANA MUHALEFET MAHKEMESİ’


Başbakan, CHP lideri Deniz Baykal’ın “Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ ne götüreceğiz” sözlerine karşı da “Adeta Anayasa Mahkemesi, ‘ana muhalefet mahkemesi’ haline dönüştü. Bu duruma getirdiler” dedi. Erdoğan, “Milletim kararı verecek, sonra siz nereye götürürseniz götürün” diye konuştu.


100. YILA DESTEK İSTEDİ


Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce, dün Başbakan Erdoğan’dan Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında düzenlenecek özel anma etkinlikleri için destek istedi. Vali Bryce’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise tarihte bir çok olay yaşandı. Önemli olan yeni nesillere düşmanlık taşımamak” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ