Haber 16

EBK’ya hayvan ithalatı yetkisi uzatıldı!

Et Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğüne verilen sıfır gümrükle 100 bin ton damızlık olmayan canlı hayvan ithal etme yetkisi, 31 Aralık 2012’ye kadar uzatıldı.

EBK’ya hayvan ithalatı yetkisi uzatıldı!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 28 Aralık 2011
  • EBK’ya hayvan ithalatı yetkisi uzatıldı! için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU

Bakanlar Kurulunun, ”Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Damızlık Olmayan Canlı Sığır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Karar ile EBK’ya bu yılın sonuna kadar verilen sıfır gümrüklü canlı sığır ithal etme yetkisi bir yıl daha uzatıldı. Buna göre EBK, 31 Aralık 2012’ye kadar verilen tarife kontenjanıyla sıfır gümrükle 100 bin ton damızlık olmayan canlı sığır ithal etme yetkisine sahip olacak. Karar kapsamında Ekonomi Bakanlığı tarafından ithal lisansı düzenlenecek. İthal lisansları 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerli olacak. Gümrük vergisinin uygulanmayacağı 100 bin tonluk damızlık olmayan canlı hayvan ithalatında ithal edilecek maddelere ilişkin gümrük beyannamelerinin, ithal lisansının geçerlilik süreci içinde tescil edilmesi gerekecek.
 
Bu arada, Ekonomi Bakanlığının, İkili Anlaşmalar, Protokoller veya Diğer Düzenlemeler Kapsamı Dışında, Belirli Ülkeler Menşeli Tekstil Ürünleri İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği de Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik ile yönetmeliğin, bazı grupları yeniden düzenlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ