Haber 16

Eğitimli keçiler komutlara uyuyor

Gürpınar’da çiftçi Musa Yücel’in 3 yıldır beslediği iki keçisi insanı hayrete düşürüyor. Akıllı keçiler ‘gel’, ‘git’, ‘arabaya gir’ ve ‘elimi öp’ gibi komutları yerine getiriyor.

  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Nisan 2012
  • Eğitimli keçiler komutlara uyuyor için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

Yücel,  3 yıl önce TEDAŞ’tan emekli olduktan sonra Kahramanmaraş’ta bir arkadaşının beslediği saanen keçilerinden ikisini satın aldığını belirtti.

Keçileri Van’a getirdiğini ifade eden Yücel, şunları söyledi:

”Zaten hayvanları çok seviyordum. Onları adeta ailemin bir bireyi olarak görmeye başladım. Bölgemizin iklimine de uyum sağlayan bu keçiler bir süre sonra verdiğim komutlara tepki vermeye başladı. Onları eğitmeye başladım. ‘Gel’, ‘Git’, ‘Masaya çık’, ‘Arabaya bin’, ‘Kapıyı kapat’, ‘Elimi öp’ gibi komutları öğrettim. Eğitimli köpekler gibi verdiğim komutları yerine getirmeye başladılar. Günümün önemli kısmını onlarla geçiriyorum.”

Saanen türünün verimli bir süt keçisi olduğunu ifade eden Yücel, ”3 yıl içinde sayıları 10’a yükseldi. Bölgedeki diğer keçilere göre 5 kat daha fazla süt veriyorlar. Yılda iki kez doğuruyorlar. Sayısı artınca bakımı zorlaşıyor ancak satmak veya kesmek istemiyorum” dedi.


kullan

kullan

kullan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ