Haber 16

El Titremesinin Başlıca Sebepleri ve Tedavisi

Ellerde titreme problemi bünyemizin tüm kısımlarında oluşabiliyor ve bunun yanı sıra genellikle baş ve el belgelerinde sık olarak gözükür.

El Titremesinin Başlıca Sebepleri ve Tedavisi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 22 Şubat 2016
  • El Titremesinin Başlıca Sebepleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 324 KEZ OKUNDU

Ellerde titreme problemi bünyemizin tüm kısımlarında oluşabiliyor ve bunun yanı sıra genellikle baş ve el belgelerinde sık olarak gözükür. Baş ve el titremesinin sebepleri genel şekilde genetiksel sorunlardan kaynaklı olabilir. Yine değişik çevresel dış etkenler de istemsiz şekilde ellerimizin titremesine neden olabilir. İstemsiz olan bu benzeri titremeler de hareketsiz bir şekildeyken görülmeyebilir yalnız baş ve eller hareket ettiği takdirde bizleri olabildiğince zora sokabilen bu benzeri titremeler oluşabiliyor.

Eller Neden Titrer ?

El titremesinin nedenlerine gelecek olursak rahatsızlıklar ve merkezi sinir sistemini etkileyen bazı ilaçlar nedeni beraberinde seyredilebilir. El titremesine en çok nedeniyet vermekte olan rahatsızlıklara Parkinson rahatsızlığını örnek gösterebiliriz. Ayrıca el titremesi nedenleri arasında sigara, alkol, uyuşturucu benzeri zararlı maddeleri de sayabiliriz ve bunun yanı sıra karaciğer yetmezliği ve metal zehirlenmeleri de sayılabilir.

Her ne kadar çok kişi tarafından bilinmese de depresyon hapları da el titremelerine sebep olabilen unsurlar arasında bulunmaktadır. Yine çok seviyelerde kafein, alkol yemek de el titremesine nedeniyet verebilmektedir ve bunlara ek şekilde kişilerin ruh halleri de örnek vermek gerekirse çok gerilim altında olmak el ve baş titremelerine neden olabilir. Lakin yoğun olarak gerilim altında iseniz böyle ruh durumundan kurtulmak için titremelerinizin durmasını sağlamalısınız.

Uykuya ve Dinlenmeye Dikkat

Yeterli seviyelerde uyunmalı ve yeterli oranlarda dinlenmekte el titremesini ortadan kaldırır. Çay, kahve ve asitli içeceklerden mutlaka uzak durulması gereklidir bu maddelerden uzak durulduğunda el titremesi önem arz eden ölçülerde azalacaktır. Başka tekniklere gelirsek el titremesi olan elinizde bileklik ya da ağır saat benzeri nesne gibi şeyler bulunması titremelerin durmasına ve yavaşlamasına yol açabilir. Bu sebeple titreme bulunan ellerinize ağır olan saat ya da bileklikler takabilirsiniz.

Yine her ne kadar yeterli seviyelerde uyuyor dahi olsanız ve az alkol kullanıyor olsanız ya da oldukça az sigara kullanıyor olsanız, derli toplu spor da yapıyor olsanız dahi el titremeleri sizlerde yeniden başlayabilir. Bu da oldukça önem arz eden bir rahatsızlığın habercisi olabilmektedir. Bu sebeple kesinlikle böylesi durumlarda alanında uzman bir hekime başvurmalı ve önlemlerinizi almanız gerekiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ