Haber 16

Elektrikli arbada seri üretime geçiliyor

Çevik, 2010 yılından başlayarak İstanbul, Ankara ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri ile yapılan…

Elektrikli arbada seri üretime geçiliyor
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 01 Nisan 2011
  • Elektrikli arbada seri üretime geçiliyor için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU

Çevik, 2010 yılından başlayarak İstanbul, Ankara ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri ile yapılan anlaşmalarla elektrik motorlu araçlara olan ilgiyi artırmak istediklerini ifade etti.


Enerji kaynaklarının alternatifleri konusunda günümüzün en önemli projelerinden biri olan elektrik motorlu otomobiller, Ankara Valiliği’nde tanıtıldı. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’e elektrik motorlu otomobilleri tanıtan Renault Mais Elektrik Motorlu Araç Proje Koordinatörü Ümit Çevik, “Aracın statik tanıtımında; günlük kullanım km’lerine uygunluğu, menzilin kulanım koşullarına bağlı olarak 180 km’ye ulaşabilmesi, sıfır C02 (karbon dioksit) salımıyla çevreci olması, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla şarj edilmesi halinde akaryakıt giderlerinin azalması, ekonomik oluşu yönünden dış borcun hafiflemesine sağlayacağı katkılar önplana çıkmıştır. Yol testi sırasında aracın sürekli hazır 226 Nm tork ile şehir içi performansının yüksekliği, sessizliği, konfor özellikleri dikkat çekmekte ve beğeni toplamaktadır.” diye konuştu.


Dört farklı elektrik motorlu araç tipini 2011 ve 2012 yıllarında seri üretime başlayacak dünyadaki tek öncü marka olduklarını belirten Çevik, “Bu yıldan itibaren elektrik motorlu araçları geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kamu kurumları, hükümetler ve özel kuruluşlarla bugüne dek dünya çapında 100 anlaşma gerçekleştirdik. 2010 yılından başlayarak İstanbul, Ankara ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri ile yapılan anlaşmalarla elektrik motorlu araçlara olan ilgiyi artırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Vali Yüksel ise akıllı devletlerin enerji kaynaklarının yönetimi ve enerji çeşitliliği konusunda arayışlar içerisinde olduğunu belirtti. Vali Yüksel, şöyle dedi: “Türkiye olarak yakaladığımız ivmeyi daha da geliştirebilmek adına dünyanın öncü ve önder devletlerinin yaptığı gibi alternatif kaynaklara yönelmemiz gerekiyor.”


Vali Yüksel, 2011 yılından itibaren üretimi gerçekleştirilecek olan elektrik motorlu araçlar için Ankara il sınırları içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulmasına, valilik olarak gerekiyorsa idari ve hukuki destek vereceklerini, çevreci ve ekonomik özellikleriyle Ankara Valiliği hizmetlerinde de elektrik motorlu araçların kullanımından duyacağı memnuniyeti dile getirdi.


Ankara Valiliği park alanında, ilgili vali yardımcılarının da katılımıyla ve Renault Mais yetkilisi Ümit Çevik’in verdiği bilgiler doğrultusunda, Vali Alâaddin Yüksel, elektrik motorlu otomobil ile test sürüşü gerçekleştirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ