Haber 16

Emekli Amiralden Şok İddialar

Türk Silahlı Kuvvetleri üzerindeki baskıları protesto etmek için, tuğamiralken görevinden istifa…

Emekli Amiralden Şok İddialar
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Mayıs 2011
  • Emekli Amiralden Şok İddialar için yorumlar kapalı
  • 277 KEZ OKUNDU


Türk Silahlı Kuvvetleri üzerindeki baskıları protesto etmek için, tuğamiralken görevinden istifa eden Türker Ertürk, TSK’nin “Denizkurdu” ve “Efes” tatbikatlarının iptal gerekçesiyle ilgili olarak İngiliz Deniz Ataşesi’nin Londra’ya gönderdiği mesajı açıkladı.

Türker, ataşenin “Türkiye’deki seçimlere çok az bir süre kalmış olup oylarının azaldığını gören AKP iktidarı orduyu provoke edip tekrar mağduru oynamak istemektedir” ifadelerini kullandığını belirtti.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Ertürk, Trabzon’da yayın yapan “Haber61” adlı bir haber sitesinde yer alan yazısında “Tatbikatlar niye iptal edildi” sorusuna yanıt aradı. “Tatbikat sırasında ülkemizde veya komşularımızda doğal bir afet olmuş mudur? Hayır. Tatbikat sırasında kaza olmuş mudur? Hayır” diyen Ertürk, “Nedir o zaman tatbikatın iptal edilmesinin nedeni? Bunun cevabını seçkin gözlemci gününe davetli İngiliz Deniz Ataşesi’nin Londra’ya çektiği mesajda bulabiliriz” diyerek ateşenin şu mesajını yayımladı:


Gönderen; UK (İngiltere ) Deniz Ataşesi / Ankara


Alan; MOD ( İngiltere Savunma Bakanlığı ) / Londra


1. Türk Deniz Kuvvetleri’nin planlı tatbikatlarından “Denizkurdu”nun 25 Mayıs 2011 tarihinde icra edilecek seçkin gözlemci gününe diğer ülke ataşeleri ile birlikte davetliydim.


2. Tatbikatın hemen hemen sonuna gelinmiş olmasına ve gösteri gününün bir gece önce provası yapılmış olmasına rağmen 24 saatten daha az bir süre kala “Denizkurdu” ve “Efes” tatbikatları ve gözlemci günü iptal edilmiştir.


3. Türk Genelkurmayı tarafından iptal gerekçesinin askeri olduğu bildirilmesine rağmen gerçek neden Balyoz soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan birisi orgeneral olmak üzere askerlerdir. Türk askeri bu durumu arkadan hançerlenmek olarak yorumlamaktadır.


4. Türkiye’deki seçimlere çok az bir süre kalmış olup oylarının azaldığını gören AKP iktidarı orduyu provoke edip tekrar mağduru oynamak istemektedir.


5. Asker bu durumu bildiğinden her türlü aşağılanmaya rağmen sessizliğini korumak istemektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ