Haber 16

Emekli DGM savcısı intihar etti!

Kamuoyunun çok yakından tanıdığı davaların savcısı olan Ahmet Birsen otomobilin içinde tabancayla…

Emekli DGM savcısı intihar etti!
  • Gündem / Son Dakika
  • 02 Nisan 2011
  • Emekli DGM savcısı intihar etti! için yorumlar kapalı
  • 256 KEZ OKUNDU

Kamuoyunun çok yakından tanıdığı davaların savcısı olan Ahmet Birsen otomobilin içinde tabancayla intihar ederek hayatına son verdi.


Birsen kamuoyunda ‘Manisalı gençler’, ‘Balina’, Uşak Cezaevi olayları’, ‘Beyaz önlük’, olarak bilinen kamu davalarında  savcı olarak görev yapmıştı.


Olay, dün saat 23.30 sıralarında, İzmir- Çeşme Otobanı üzerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi arkasında meydana geldi. Yoldan geçerken otomobil içerisinde bir kişinin hareketsiz durduğunu gören sürücüler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis otomobildeki kişinin Emekli DGM Savcısı Ahmet Birsen olduğunu tespit ederken, sağlık ekipleri de yaptıkları muayenede Birsen’in olay yerinde öldüğü yitirdiğini belirledi.


İntihar olasılığı üzerinde duran polis ekipleri, DGM Savcılığı’ndan emekli olduktan sonra Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’ne yerleşip burada noterlik yapan Ahmet Birsen’in, yönetimindeki 35 AE 6400 plakalı otomobilini yolun sağına çekerek durdurduğunu, eline aldığı 7.65 mm çapındaki ‘Lama’ marka ruhsatlı tabancayı sağ şakağına dayayıp kafasına 1 el ateş ettiğinin tahmin edildiğini bildirdi. Otomobilde detaylı inceleme yapan polis, Birsen’in intiharla ilgili herhangi not bırakmadığını belirlerken, olayda kullanılan Lama marka beylik tabanca inceleme altına aldı.


EŞİNDEN AYRILDI İDDİASI


DGM Savcılığı görevinden emekli olduktan sonra Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde noterlik yapan, 1’i kız, 3 çocuk babası olan Ahmet Birsen’in, eşinden bir süre önce ayrıldığı iddia edildi. Birsen’in cenazesi otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


OĞLU ÖZCAN BİRSEN: İNTİHARIN ANNEMLE AYRILMASIYLA BAĞLANTISI YOK


İzmir’de intihar etmiş halde bulunan emekli DGM savcılarından Ahmet Birsen’in oğlu Özcan Birsen, ”İntiharın annemle ayrılmalarıyla bir bağlantısı yok. Neden olduğunu biz de bilmiyoruz” dedi. AA muhabirinin görüştüğü avukat Özcan Birsen, olay karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Özcan Birsen, konuyla ilgili başka bir açıklama yapmak istemediklerini söyledi.


“DOLAŞMAYA ÇIKIYORUM” DİYEREK AYRILDI


Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, emekli savcı Ahmet Birsen’in oğluyla görüştü. Oğlunun, Ahmet Birsen’in annesinden ayrılmasından sonra yalnızlığa alışamadığını ve bunun sıkıntısını yaşadığını belirterek, dün gece ”dolaşmaya çıkıyorum” diyerek yanından ayrıldığını söylediği öğrenildi.


OTOMOBİLDE YALNIZ


Birsen’in el svabında barut izi olup olmadığını belirlemek için örnek alarak incelemeye gönderen polis, otoban üzerinde olay yeri güzergahındaki MOBESE kameralarını da inceledi. İncelemede, Birsen’in otomobilinde yalnız olduğunun tespit edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Birsen’e yarın otopsi yapılacağı kaydedildi.


KAMUOYUNUN BİLDİĞİ DAVALARIN SAVCISI


Birsen, kapatılan DGM’lerde savcılık yaptığı dönemlerde, kamuoyunda ”Manisalı gençler” olarak bilinen çoğu lise öğrencisi olan 16 genç hakkında ”yasa dışı örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla açılan dava, ”Balina operasyonu” olarak bilinen trilyonluk hayali ihracat davası, ”Beyaz önlük” olarak bilinen SSK’nın dolandırılması davası ve Uşak Cezaevi olaylarıyla ilgili davalarda görev almıştı.


Emekli savcı Ahmet Birsen, Balçova-Narlıdere ilçeleri arasındaki otobanda yol kenarında park halindeki 35 AE 6400 plakalı otomobilde, sağ şakağından tabancayla kendini vurarak intihar etmiş halde bulunmuştu. Eski Devlet Güvenlik Mahkemelerinde savcılık yapan Ahmet Birsen’in, emekli olmasının ardından Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde noterlik yaptığı, bir süre önce de eşinden boşandığı öğrenilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ