Haber 16

Emel Sayın Salat-ı Ümmiye videosu izle!

Türk Sanat Müziğinin ‘Mavi Boncuk’lu ismi Emel Sayın, ‘en güzel İstanbul şarkıları’nın yer aldığı albümde teravih namazlarında selam verildikten sonra okunmasıyla akılda kalan Salat-ı Ümmiye’yi seslendirdi.

Emel Sayın Salat-ı Ümmiye videosu izle!
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 23 Aralık 2010
  • Emel Sayın Salat-ı Ümmiye videosu izle! için yorumlar kapalı
  • 358 KEZ OKUNDU


Emel Sayın’ın yanı sıra Ahmet Kurtaran, Selami İbrahimgil ile Hasan Cihat Örter’in sole ve vokallik yaptığı İstanbul Şarkıları – Emel Sayın Modern Folk Üçlüsü isimli albüm Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın desteğiyle, TFM Müzik imzasıyla çıktı.

1990’lı yıllarda Münir Nurettin Selçuk’tan, yakın dönem Türk pop müzik çalışmalarına, müzik tarihimize tanıklık eden, klasikler arasında yerini almış yetmiş albümü müzikseverlerle buluşturarak önemli bir kültür hizmeti gerçekleştiren Yapı Kredi Kültür Sanatkullan, TFM Müzik işbirliğiyle bu albümleri yeniden yayınladı.

Bu nadide koleksiyonun ilk albümü ise “en güzel İstanbul şarkılarını” biraraya getiren ve Emel Sayın ve Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen “İstanbul Şarkıları”.

20 Aralık’dan itibaren müzik marketlerde yerini alan albümde, 15 eser yer alıyor. Salat-ı Ümmiye, Aziz İstanbul, Kalamış, Biz Heybeli’de, Bahar Geldi Gül Açıldı, Kız Sen İstanbul ‘un Neresindensin, Beyoğlu’nda Gezersin ve Kâtibim bu şarkılardan birkaçı.

Emel Sayın, ramazan aylarında teravih namazında her dört rekatta bir söylenen ve bestesi Itri’ye ait olan segah makamında okunan Salat-ı Ümmiye’yi de albümde seslendiriyor.



Haber 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ