Haber 16

Emniyete canlı bomba: 2 şehit, 16 yaralı

Kayseri Pınarbaşı İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenlendi. İntihar saldırganlarıınn öldüğü saldırıda 2 polis şehit oldu, 3’ü ağır 16 kişi yaralandı.

Emniyete canlı bomba: 2 şehit, 16 yaralı
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Mayıs 2012
  • Emniyete canlı bomba: 2 şehit, 16 yaralı için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Kahramanmaraş’tan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen terörist, bu sabah Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenledi. Teröristler, kapıdaki polislerin ‘dur’ ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine girdi. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan teröristler, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada saldırıyı düzenleyen teröristler de parçalanarak öldü. 

SALDIRI ÖNCESİ NELER YAŞANDI, SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ? 

Bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen teröristler Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin ‘dur’ ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı. 

Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde jandarma kontrolüne takılan araçta 3 terörist bulunuyordu, buradaki kontrolden kurtulan teröristler, Kayseri’nin Sarız ilçesindeki kontrollerde de jandarmanın “dur” ihtarına uymayarak aracını kontroldeki bir jandarma uzman çavuşun üzerine sürdü. Jandarma uzman çavuşu araçlarıyla ezerek yaralayan teröristler bölgeden uzaklaştı. Teröristler hızla Pınarbaşı ilçe merkezine girdi. Pınarbaşı ilçe emniyet müdürlüğünün önünde duran teröristlerle güvenlik noktasındaki polis memurları arasında çatışma yaşandı. Teröristlerin ardından araçta bulunan patlayıcıyı infilak ettirmesiyle çevrede büyük bir gürültü duyuldu. Olayın ardından teröristlerin bulunduğu araçta 2 kişiye ait cesedin bulunduğu bildirilirken araçta 3. kişiye ait cesede ilişkin bir bulgu bulunamadığı öğrenildi. 

Olayın ardından polis ve jandarma ekipleri helikopterlerle dağlık alanda arama tarama faaliyetleri başlattı. 

Patlamada canlı bomba ölürken 2 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Saldırıda 3’ü ağır 16 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar hastanelere ulaştırıldı. Yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi. 

Yaralılardan durumu ağır olanlar hava ambulanslarla Kayseri’deki hastanelere sevk ediliyor. 

Öte yandan araç içerisinde 2 canlı bomba olduğu tespit edildi. 

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ 

Patlamada şehit olan polis memurlarından birisinin isminin Ahmet Gebel olduğu öğrenildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada , patlamada 1 polis memurunun şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını kaydedildi. 

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırı esnasında üç teröristin öldürüldüğü, kaçan bir teröristin ise aranıyor. Emniyet güçlerinin Pınarbaşı’ndaki bir eve operasyon düzenlediği bilgisi de var…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ