Haber 16

Erbakan’ın vasiyeti ne?

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın vasiyeti, ölümünün ardından merak konusu oldu.

Erbakan’ın vasiyeti ne?
  • Politika / Son Dakika
  • 01 Mart 2011
  • Erbakan’ın vasiyeti ne? için yorumlar kapalı
  • 249 KEZ OKUNDU


Erbakan’ın ölmeden önce bir vasiyet hazırladığı ileri sürüldü. 19 Ocak tarihinde rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Erbakan’ın avukatları aracılığı ile bir vasiyet hazırladığı belirtiliyor.


Söz konusu vasiyetin önümüzdeki hafta açıklanacağı öğrenildi. Erbakan’ın şahsi vasiyetinin haricinde, siyasi alanda da bir takım taleplerinin olduğu biliniyor. Sade bir törenle defnedilmeyi vasiyet eden Erbakan, aynı zamanda genel seçimlere yönelik de “koalisyon” hazırlığı içerisindeydi.


Erbakan seçim öncesi ittifak için hem Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener hem de 28 Şubat’taki koalisyon ortağı, eski Başbakan Tansu Çiller ile temasa geçti. Erbakan’ın bu çabası vefatının ardından Çiller ve Şener tarafından da dile getirildi.


Erbakan, ittifakı gerçekleştiremeden vefat etti ama Şener bu son isteğini yerine getireceklerini söyledi. Şener, “Çok fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Ama en son konuştuğumuz konu buydu” diyerek görüşmelerini aktardı. Çiller ise, “Son zamanlarda tekrar haber yolladı bize de. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz bir takım tartışmalara ışık tuttu, enerji kattı” dedi. Ama Şener’in aksine Çiller bu vasiyetle ilgili ilerisi için bir sinyal vermedi. Bu nedenle Erbakan’ın ittifak vasiyeti nasıl şekillenecek şimdilik net değil.” diye konuştu


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ