Haber 16

Erdoğan hangi İl’den vekil çıkartamadı?

Başbakan Erdoğan, adayların açıklanmasının ardından yazısından rahatsızlık duyduğu bir köşe yazarını…

Erdoğan hangi İl’den vekil çıkartamadı?
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Nisan 2011
  • Erdoğan hangi İl’den vekil çıkartamadı? için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

“Bir tek ilde milletvekili çıkartamadık” diyen Erdoğan, “Artık Tunceliler de gerçeği görmesi lazım dedi.


Başbakan Erdoğan, adayların açıklanmasının ardından yazısından rahatsızlık duyduğu bir köşe yazarını aradığını ve kendisine, ”Bir Ankaralılaşmak’tan bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın siz herhalde başkalarını kast ediyorsunuz. Ankaralılaşan değil biz bugüne kadar Türkiyelileşmiştik. Gene Türkiyelileşen bir partiyiz. Hiçbir değişiklik yok. Bizim 81 ilden 80’inde milletvekilimiz var. Tunceli’den yok. Onun da nedenlerini biliyorsunuz. İnşallah bu seçimde Tunceli’den çıkaracağız. Herhalde Tunceli’nin de artık gerçekleri görmesi lazım. Hayatında, tarihinde görmediği hizmetleri bunlar bizden gördü” dediğini kaydetti.


Kendilerinin hep etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız dediklerini, Türkiye’deki 74 milyonu kucaklayacaklarını ifade eden Erdoğan, ”Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Arnavutuyla aklınıza ne gelirse, yaratılanı Yaradan’dan ötürü seveceğiz. Böyle yürüyoruz. Bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız. Bizde 780 bin metrakarelik vatan toprağının her yanı birdir. Hepsine de hizmeti götüreceğiz. Her yeri ayağa kaldıracağız. Şu anda Güneydoğu, Doğu, Doğu Karadeniz tarihinde görmediği hizmeti bizim dönemimizde gördü. Yine görmeye devam edecek. Biz bununla da yetinmiyoruz. Dinsel milliyetçilik de bizde yok. Her ne kadar bu ülkenin yüzde 99’u Müslümansa da azınlıklar noktasında olanlara karşı da bizim yaklaşımımız yine aynı. Çünkü demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak bütün inanç gruplarına eşit mesafedeyiz. Hepsinin güvencesi biziz biz olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Başbakan Erdoğan, adalette, emniyette aynı adımları attıklarını, şu ana kadarTürkiyegenelinde 130 adalet sarayını açtıklarını, açmaya da devam etiklerini söyledi.


Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle uyum yasalarının çıkarıldığı, Yargıtay,Danıştayve Anayasa Mahkemesinin yoğun şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ